@Lomography

Deze instant-camera is voor wie Instax te modern vindt

Deze camera is lekker retro en is volgens de makers 'de beste instant-camera'

24 oktober om 23:24
Laatste update: 24 oktober om 23:28

Fujifilm Instax-camera's zijn Polaroid-achtige camera's waar foto’s uitkomen ter grootte van twee pasfoto’s. Wil je grotere foto's, dan zijn er ook instant-camera’s waarmee je bredere insta-foto’s kunt maken. Nu verschijnt er ook een nieuwe instant-camera die er heel retro uitziet.

Het is een trend onder liefhebbers van fotografie: camera's kopen die wat meer analoog zijn. Geen digitale schermen met hoe je foto is geworden, maar 'blind' laten ontwikkelen of direct uit de fotocamera krijgen met een Instax-achtig product. Lomography heeft nu een nieuwe camera ontwikkeld die bredere foto’s maakt en met zijn retro-uiterlijk juist jongeren moet aanspreken.

Instant Wide Glass

De Lomo'Instant Wide Glass wordt door het bedrijf de 'beste instant-camera ter wereld' genoemd. Het heeft een 90 millimeter multigelaagde lens. Dat is niet heel anders dan die van de Fujifilm Instax Wide 400, die een 95 millimeter lens heeft. Je gebruikt qua 'cartridges' ook de Instax Wide-sjablonen, maar daarop moeten dankzij deze camera dan veel meer kleuren op te zien zijn dan met de 'originele' camera. De focusafstand is maar 0,3 meter om zo de meest fijne details te kunnen vastleggen. 

Flitser en Light Painter

Het automatische diafragma heeft twee f-stops, f/8 en f/22. De sluitertijd varieert van acht seconden tot 1/250s met een auto- en f/22-modus. De vaste sluitertijd is 1/30s en er is een bulb-modus aanwezig. Er is belichtingscompensatie aanwezig en boven de lens zit een flitser, mocht het schemerig zijn. Er is ook een Lomography Light Painter, waardoor je mooie effecten aan je foto’s kunt toevoegen.

In november te koop

De nieuwe Lomo-camera is vanaf november verkrijgbaar voor 279 euro. Instax Wide kost voor 20 snapshots 24,90 euro. De Light Painter kost 9,90 euro.

Lees meer over fotografie en mis niets met onze Bright-app.