Deze grote fabrikant van elektrische motorfietsen krijgt een flinke opsteker

©Zero

Dit merk voor elektrische motorfietsen heeft wél goed nieuws

Terwijl andere makers van elektrische motorfietsen zwaar in de problemen zitten, haalt de bekende fabrikant Zero nu een grote nieuwe investering op. Het bedrijf is een kapitaalinjectie van ruim 120 miljoen dollar aan het afronden.

Dat blijkt uit een nieuwe aanvraag die Zero bij een Amerikaanse toezichthouder indiende. Wie de nieuwe investeerders zijn, is nog niet duidelijk. Zero laat aan TechCrunch weten dat het extra geld wordt gebruikt voor een uitbreiding van de activiteiten en om nieuwe modellen elektrische motorfietsen te kunnen introduceren.

Zero bestaat inmiddels 18 jaar en komt vrijwel elk jaar met nieuwe versies van zijn elektrische motorfietsen. Het merk heeft negen verschillende modellen. Er gaan ook geruchten dat het Californische bedrijf werkt aan een nieuwe mini-bike. In totaal heeft Zero in zijn bestaan meer dan 600 miljoen dollar aan investeringen gekregen. 

Energica en Livewire in zwaar weer

Sommige producenten van elektrische motorfietsen hebben het zwaar de laatste tijd. Zo is het momenteel crisis bij de grote Italiaanse fabrikant Energica, dat ondanks financiële problemen een doorstart hoopt te maken.

Ook LiveWire, een spin-off van Harley-Davidson, lijdt nog altijd zware verliezen op zijn elektrische motorfietsen. LiveWire verkocht in het afgelopen kwartaal slechts 99 motorfietsen.

Deze merken gingen falliet

De kleinere fabrikanten Fuell en Sondor gingen eerder dit jaar failliet. Daarnaast vroeg CAKE, dat behalve e-motorfietsen ook elektrische brommers maakt, in februari zijn faillissement aan. Maar het Zweedse merk heeft inmiddels onder een nieuwe eigenaar een doorstart gemaakt. 

Lees meer over elektrisch rijden en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.