©Unsplash

Deze Foursquare-app gaat verdwijnen

Deze Foursquare-app gaat binnenkort verdwijnen

26 oktober om 21:19

De oprichter van Foursquare heeft het er moeilijk mee, maar het gaat toch echt stoppen. De app Foursquare City Guide gaat later dit jaar offline. Je kunt nog steeds inchecken op locaties en de burgemeester van een plek worden, want dat wordt in de Foursquare Swarm-app gedaan.

De Foursquare City Guide wordt offline gehaald omdat het bedrijf zich meer op de Swarm-app wil storten. Swarm is de app waar je de basis van Foursquare in kunt vinden: dat waar het uiteindelijk allemaal mee is begonnen. Foursquare was altijd een app en web-tool waarmee je kon ‘inchecken’ op een locatie. Was je ergens met je telefoon, dan kon je bijvoorbeeld op Twitter (nu X) aangeven dat je daar was. Het was bedoeld om de brug te slaan tussen offline en online, met als idee dat mensen elkaar dan ook meer in het echt zouden opzoeken of anders online in gesprek raakten over een locatie of onderwerp.

Foursquare City Guide

Tien jaar geleden werden er twee apps gemaakt van Foursquare. De ene is Swarm, dat is hoe je Foursquare kent. De City Guide was er meer bedoeld als een soort Lonely Planet waarmee je ideeën kunt opdoen over plekken om te bezoeken als je in een bepaalde stad bent. Nu komt aan die City Guide-app een einde. 15 december wordt de app offline gehaald. Foursquare schrijft: “Na vele mooie jaren van samen tips en beoordelingen achterlaten over de hele wereld, hebben we de moeilijke beslissing genomen om afscheid te nemen van de City Guide app ...” De webversie blijft nog wel wat langer online, maar hoe lang is onbekend.

Foursquare doet het financieel goed: het heeft meer dan 100 miljoen dollar in omzet. Inmiddels is de originele oprichter ervan, Dennis Crowley, al niet echt meer betrokken bij het project. Hij geeft aan dat hij enorm dol is op oldschool Foursquare en hij dankt de teams voor al hun jaren werk aan de app en de harde kern binnen de community die heeft geholpen om de City Guide zo lang online te houden.

Lees meer over apps en ontvang onze nieuwsbrief.