©Unsplash

OpenAI: ‘We lanceren dit jaar geen model dat Orion heet’

OpenAI: ‘We lanceren dit jaar geen model dat Orion heet’

Vandaag om 15:29

Eerder deze week leek het er nog op dat OpenAI op het punt stond om iets nieuws te lanceren, maar nu zegt het dat het helemaal geen plannen heeft om nog dit jaar het Orion-model uit te brengen.

Nu wil het ontkennen van het uitgeven van Orion niet per se betekenen dat het bedrijf dit jaar niets meer uitbrengt, maar het is in ieder geval niet Orion dus. Tegen TechCrunch zegt een woordvoerder namelijk: “We zijn niet van plan om een model met codenaam Orion uit te brengen dit jaar. We zijn wel van plan om veel andere, fantastische technologie te lanceren.”

Orion

Er komt dus wel iets aan, maar Orion, waarvan mensen denken dat het OpenAI’s nieuwe toonaangevende systeem moet worden en misschien wel de toekomst van AI, dat is het dus niet. Tegelijkertijd kan het nog veel kanten op: misschien komt het alsnog met zo’n systeem, maar heet het geen Orion. Orion is volgens geruchten de nieuwe stap van OpenAI na GPT-4o en zou nog beter zijn in redeneren. OpenAI zou steeds nieuwe GPT-modellen willen uitbrengen in de toekomst.

Aan de andere kant zou Orion wel worden uitgerold via ChatGPT, waardoor het er wel op lijkt dat het hetzelfde is. Bepaalde leveranciers en investeerders zouden eerder al toegang krijgen tot Orion, waaronder Microsoft. Dat zou in november plaatsvinden. Of Orion dan bijvoorbeeld in januari of februari komt, dat is nog afwachten.

Nieuwe AI van OpenAI

In ieder geval lijkt het er niet op dat OpenAI ons veel meer wil vertellen: het lijkt het wel leuk te vinden dat we allemaal in spanning afwachten. Hoewel, dat hoeft niet alleen te zijn voor het grote publiek: het gerucht gaat dat Gemini 2.0 van Google binnenkort verschijnt, dus misschien wil OpenAI vooral de concurrentie niet wijzer maken. 

Lees meer over AI, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.