OpenAI kondigt gortdroog Europese versie ChatGPT Advanced Voice aan

© Pexels

OpenAI kondigt gortdroog Europese versie ChatGPT Advanced Voice aan
Vandaag om 13:59

Enkele maanden nadat hij beschikbaar was in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, is de Advanced Voice-modus van ChatGPT ook in Europa te gebruiken. Best wel een big deal, maar OpenAI kon het niet droger aankondigen

De uitrol van een grote functie wordt doorgaans met veel bombarie aangekondigd, maar OpenAI kondigde de Europese versie van Advanced Voice aan met een simpel bericht via X. Niet eens op eigen initiatief, maar als antwoord op een vraag van een gebruiker. 

Sophie Escrivant vroeg het OpenAI-account of er een update over Europa was. Het antwoord: “Nou, ja. Alle Plus-gebruikers in de EU, Zwitserland, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben nu toegang tot Advanced Voice.”

Wat is Advanced Voice van ChatGPT?

ChatGPT kan al met je stem bediend worden. Door te praten tegen de chatbot werd gesproken taal omgezet in tekst en kregen gebruikers ook een gesproken antwoord. Dat antwoord werd aan de hand van één stem gegeven en klonk al enigszins natuurlijk. Maar een echt gesprek was het niet. 

Advanced Voice moet daar verandering in brengen. OpenAI geeft Plus-leden de mogelijkheid om met ChatGPT te praten, aan de hand van negen verschillende stemmen die je het gevoel geven alsof je echt een gesprek hebt. De chatbot is minder beperkt en geeft gebruikers de mogelijkheid om het in de reden te vallen als een antwoord bijvoorbeeld te lang is of een vraag verkeerd begrepen wordt. 

ChatGPT Plus is tien minuten per maand gratis te gebruiken. Je zou Advanced Voice dus even uit kunnen proberen om te zien of het iets voor je is. Wil je langer in gesprek gaan, dan kost dat je 21,74 euro per maand. 

Lees meer nieuws over AI en mis niet met de Bright-app.