© Unsplash

Eerste ChatGPT-app voor Windows is nu te downloaden

ChatGPT heeft nu ook een eigen app voor Windows: dit kun je er wel én niet mee

17 oktober om 20:38
Laatste update: 17 oktober om 20:52

De eerste versie van de ChatGPT-app voor Windows is vandaag gelanceerd. Daarmee heeft de populaire chatbot van OpenAI nu voor alle grote besturingssystemen een eigen app.

Met de nieuwe Windows-app kan je makkelijk foto’s en bestanden van je computer uploaden naar ChatGPT en daar vragen over stellen, hoewel er ook al een knop was om bestanden toe te voegen in de webversie. Je komt wel veel sneller bij ChatGPT als je de app installeert, want met de snelkoppeling alt+spatiebalk open je meteen de app.

Nog niet helemaal compleet

De nieuwe Windows-app heeft toegang tot het zogeheten o1-preview, het nieuwste model van OpenAI. Toch kan de app op dit moment nog niet alles. Zo kan je nog niet je stem gebruiken om met ChatGPT te praten en werkt de app nog niet helemaal samen met de GPT Store.

Binnenkort pas voor iedereen

Deze eerste versie van de app is vanaf nu voor iedereen te downloaden, maar je kan hem nog niet echt gebruiken als je de gratis versie van ChatGPT hebt: alleen gebruikers met een Plus, Enterprise, Team of Edu-account kunnen namelijk inloggen. Later dit jaar wil OpenAI de app openstellen voor iedereen.

Eerder kwam OpenAI al met ChatGPT-apps voor Android, iOS en macOS.

Windows 11-problemen deze week

Windows was overigens deze week meermaals in het nieuws vanwege allerlei grote problemen met de Windows 11 24H2-update. Zo verloren sommige gebruikers na het installeren van de Windows 11-update de toegang tot internet. Ook waren er klachten over het bekende blauwe scherm en een lading aan onwisbare bestanden na de installatie. 

Vlijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en mis niets met onze eigen Bright-app.