Facebook start uitrol verbeterde privacy-instellingen

Facebook start uitrol verbeterde privacy-instellingen
20 december 2012 om 13:01
Laatste update: 28 april 2018 om 14:34

Facebook is begonnen met de invoer van vernieuwde privacy-instellingen. Eerst in Nieuw-Zeeland, daarna wereldwijd.

Facebook is in Nieuw-Zeeland begonnen met de uitrol van verbeterde privacy-settings, schrijft The Next Web. Gebruikers in dat land hebben de nieuwe instellingen als eerste te zien gekregen. Facebook gebruikt vaak Nieuw-Zeeland om nieuwe functies te testen, waarna ze pas dagen of weken later beschikbaar zijn voor voor andere gebruikers wereldwijd. Facebook kondigde de in november al aan om de privacy-instellingen beter uit te leggen.

In de menubalk bovenaan komt een nieuw pulldownmenu tussen de knopjes 'home' en 'instellingen', die doorverwijst naar de belangrijkste privacysettings, zoals wie zaken op je timeline kan zien en wie er contact met je kan opnemen. Voor uitgebreidere instellingen kan je doorklikken naar de nieuwe pagina genaamd 'privacy settings en tools'. Daar staat een vereenvoudigd overzicht van alle privacy-opties, met bijvoorbeeld ook een opt-out voor indexering van je timeline door zoekmachines.

Facebook heeft tientallen instellingen rond privacyzaken en dat is voor veel gebruikers verwarrend, of te veel werk. De site heeft echter beloofd om gebruikers alle settings beter uit te leggen. Oprichter Mark Zuckerberg heeft vorig jaar toegegeven dat zijn bedrijf in het verleden 'fouten' rond het thema privacy heeft gemaakt.

Maandag oordeelde een Duitse privacytoezichthouder dat Facebook gebruikers moest toestaan om onder pseudoniemen actief te zijn. De regel in de voorwaarden dat je je echte naam moet gebruiken is in strijd met de Duitse wet. Facebook gaat tegen die beslissing in beroep. Het Amerikaanse bedrijf stelt dat zijn Europese servers in Ierland staan en dat het dus niet onder de Duitse wet valt.

Lees meer over:

Deel via