Dit zijn de beste powerbanks: voor je smartphone, gadgets, tablet en laptop
Met onze Bright Stuff-koopgids helpen we je graag aan het beste product van het moment. In dit overzicht: de beste powerbanks, om zorgeloos de dag door te komen.
Je koopt graag het beste product, logisch. 'Beste' is natuurlijk een mening, in dit geval die van ons. Met Bright Stuff baseren die mening op een paar dingen. Bij powerbanks is het eigenlijk vrij simpel: er moet zoveel mogelijk stroom in kunnen, je moet er zoveel mogelijk apparaten op kunnen aansluiten en hoe handiger hoe beter. We maken wel enig onderscheid natuurlijk, want de beste powerbank voor je telefoon is niet de beste voor je laptop.
NB: alle powerbanks in dit lijstje vallen onder de 100Wh-limiet die geldt voor powerbanks in vliegtuigen, zodat je op reis niet voor verrassingen komt te staan.
Anker Nano Power Bank
Dit kleine maar krachtige powerbankje van Anker heeft een ingebouwd usb-c-snoer. Daar scoor je al punten mee, want dat is weer iets dat je niet kan vergeten mee te nemen. Nog beter: het snoertje doet ook dienst als een draagkoordje – zelfs als je 'm in je telefoon hebt geplugd kun je de powerbank nog handig dichtbij houden.
Lang hoef je bovendien niet ingeplugd te zijn, want met 30W-output kun je veel sneller laden dan met de gemiddelde powerbank. Met 30 minuten laden heb je de meeste telefoons weer halfvol zitten met deze powerbank – en ook het laden van de powerbank zelf gebeurt met 30W. En omdat het die 30W-output heeft, is deze powerbank zelfs geschikt om grotere apparaten zoals tablets en laptops mee bij te tanken. In sommige gevallen zelfs helemaal vol: deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh, veel tablets hebben minder.
Laatste fijne punt: er zit een klein schermpje op de powerbank, zodat je veel nauwkeuriger ziet hoeveel er nog in zit dan via een paar ledjes.
Met 39,99 euro is de Anker Nano Power Bank bovendien erg prettig geprijsd.
MagSafe-batterij voor iPhones
Een powerbank is handig, maar de klassiekers zijn niet echt flatteus, met zo'n snoer vanaf je tas of broekzak. Een MagSafe-powerbank klik je makkelijk achterop je iPhone, die je verder gewoon kan blijven gebruiken. Da's een voordeel, want je hebt dus geen snoertje nodig om 'm te gebruiken. Het nadeel is wel dat je iets langzamer laadt dan met een snoer: op 15W, waar je bedraad met tussen de 20 en 30W je iPhone laadt, afhankelijk van het model en adapter.
Deze MagSafe-lader van Baseus heeft bijvoorbeeld 10.000 mAh, dat is 2 á 3 iPhone-ladingen, voor 60 euro. Of deze van Anker, voor 80 euro voor 10.000 mAh, maar dan wel met ingebouwde standaard.
TravelCard Plus
De beste powerbank is de powerbank die je bij je hebt – onze verbastering van een bekend credo over camera's. Maar het is wel waar, en dus is het leuk om te weten dat de TravelCard Plus bestaat. Een piepkleine powerbank op het formaat van een bankpasje, speciaal voor die momenten dat je verrast wordt door een lege telefoon. Met een capaciteit van 3000 mAh kun je menig smartphone voor ruim 50 procent volladen – genoeg voor een noodgeval.
Hij weegt een kleine 100 gram, is 6 millimeter dik en heeft kleine ingebouwde snoertjes: usb-c en Lightning. Laden doe je met 5V, snel zal het dus niet gaan. Maar de TravelCard Plus is klein en licht genoeg om in een tas of jas te verstoppen, tot het moment dat je 'm ineens nodig hebt. De TravelCard Plus kost 39,95 euro, maar er komen nog verzendkosten bij.
Anker 737 Power Bank
Weer een Anker, het bedrijf is gewoon heel goed in dit soort dingen. Deze 737 is een enorme powerbank met een capaciteit van 24.000 mAh, genoeg voor 4,5 keer een gemiddelde smartphone en ongeveer 1 MacBook Air of vergelijkbare dunne laptop – zwaardere modellen krijg je er niet helemaal mee vol. Wel zullen de meeste apparaten het prima doen met deze powerbank, want hij heeft 140W-output, genoeg om de nieuwste 16-inch MacBook Pro in 40 minuten voor 50 procent vol te krijgen.
Het is zelfs mogelijk om drie apparaten tegelijk te laden met de 737 Power Bank te laden. Op het schermpje van de powerbank zie je dan precies hoeveel vermogen er uit elk van de drie poorten gaat: twee usb-c, één usb-a. En met een 140W-lader is de powerbank zelf ook weer erg snel volgeladen: binnen een klein uur naar 100 procent.
De Anker 737 Power Bank kost 129,99 euro.
Omni Mobile 25600
De powerbank die op alles is voorbereid. Heeft een capaciteit van 25600 mAh en kan op veel manieren laden. Er is één 60W usb-c-poort, voor laptops en tablets. Twee usb-a-poorten laden op 18W, voor je smartphone. Bovenop zit een draadloos laadvlak, die je telefoon of oordoppen met 10W kan laden.
En dan nog, vrij zeldzaam, een 72W DC-poort. Steek daar gewoon een DC naar usb- of MagSafe-snoer in, en je kan op nog snelheid laden. En natuurlijk is die aansluiting ook geschikt voor allerlei andere apparaten die je niet met usb, maar met een 'ouderwetse' adapter moet laden.
De veelzijdige Omni Mobile 25600 kost 179 euro.