X werkt aan een dislike-button om slechte posts te straffen

©Unsplash

X werkt aan een dislike-button om slechte posts te straffen

Elon Musk sleutelde al aan het like-systeem van zijn social medium X vanwege… uh, zekere content, maar daar blijft het niet bij. Speurneuzen hebben in de code meerdere aanwijzingen ontdekt dat we binnenkort een dislike-button krijgen. Daarmee kunnen we dan slechte posts en reacties afkeuren.

Volgens TechCrunch gaat de dislike-button eruitzien als een gebroken hartje. Dat is een mooi contrast tegenover het bekende hartje waarmee je posts kunt liken. Het wordt een tegenhanger waarmee gebruikers straks een slechte reactie of post kunnen afkeuren. Reddit heeft een vergelijkbaar systeem, waarbij berichten die veel gedownvote worden, naar beneden zakken. De hoge kwaliteit posts met de minste dislikes, krijgen dan de beste plaats.

Het gebroken hart van X

X-gebruiker Aaron Perris vond in de code eerder al verwijzingen naar een downvotesysteem en heeft nu ook icoontjes gevonden van het gebroken hartje. Het blijft wel onduidelijk in welke situaties je straks kunt disliken. X lijkt in eerste instantie het alleen toe te laten bij replies op berichten, maar Perris vond ook verwijzingen in teksten naar “het downvoten van posts”.

Je kunt de dislike-button ook al in actie zien via een post van een andere X-gebruiker. Dat wijst erop dat Elon Musks bedrijf de optie steeds breder aan het testen is.

Berichten op Twitter disliken is al heel lang een optie waarmee geëxperimenteerd wordt, zelfs voordat Musk de portemonnee trok om het social media-platform te kopen. In 2021 konden sommige testers al tweets upvoten en downvoten. Het uiteindelijke doel blijft hetzelfde en dat is om slechte posts en reacties op X zoveel mogelijk uit te bannen.

Lees meer over social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.