Superhandige oplaadfunctie ontbreekt bij Samsung Galaxy Watch 7

©Samsung

Superhandige oplaadfunctie ontbreekt bij Samsung Galaxy Watch 7
13 juli om 13:00

Ben je als Samsung Galaxy Watch-gebruiker gewend aan het opladen van je Watch met de achterkant van je smartphone? Begin dan maar vast afscheid te nemen, want die functie gaat verdwijnen bij de nieuwe Samsung Galaxy Watch 7.

In een nieuwe blogpost zegt Samsung dat de zogeheten Wireless PowerShare-functie niet aanwezig is in de Samsung Galaxy Watch 7. Dat komt doordat nieuwe functies die te maken hebben met gezondheid, voorrang krijgen. Die functies zijn ondergebracht in de nieuwe BioActive-sensor, die informatie over fitheid en gezondheid nauwkeuriger kan meten en verwerken.

Maar die sensor is net wat anders ontworpen dan zijn voorganger, wat er onder de motorkap voor zorgt dat deze meer ruimte nodig heeft. Om die reden heeft ook de glazen achterzijde van de Watch7 een iets andere vorm gekregen. De nieuwe sensor zorgt ervoor dat de afstand tussen de oplaadspoel van de Watch 7 en de daadwerkelijke draadloze oplader te groot is om goed contact te maken.

Alleen meegeleverde oplader gebruiken?

Draadloos laden kan dus niet meer met de nieuwe wearable van Samsung, maar ook het normaal opladen gaat straks anders. De grotere afstand tussen spoel en oplader zorgt ook voor langere oplaadtijden, zeker wanneer je niet de meegeleverde oplader gebruikt. Het is dus echt een kwestie van kiezen geweest voor Samsung en ze hebben duidelijk voor de gezondheidsfuncties gekozen.

De Samsung Galaxy Watch7 werd deze week onthuld, net als de Galaxy Watch Ultra. De twee slimme horloges zijn de eerste die worden geleverd met Wear OS 5. Het nieuwe besturingssysteem moet zorgen voor zuinigere apparaten: de Watch Ultra moet 100 uur meegaan in de Power Saving-modus en tot 48 uur in de Exercise Power Saving-modus.

Meer smartwatches en mis niets met onze Bright-app.