©Canva

Amazon introduceert zijn AI-shopping assistent in de Verenigde Staten

Amazon introduceert zijn AI-shopping assistent in de Verenigde Staten

15 juli om 00:19

Amazon brengt de AI-shopping assistent Rufus nu uit in de Verenigde Staten. Een chatbot die je helpt bij het doen van een goede aankoop: wat kun je je daarbij voorstellen?

Zie je een mooie tas online, maar kun je niet echt uit de afbeeldingen opmaken hoe groot het is? Om zeker te weten dat je hem wel als handbagage mag meenemen kun je dan zelf op de verkooppagina zoeken naar afmetingen. Dat kan sneller: AI racet veel sneller door die informatie heen. Dat is dan ook precies wat een AI-shopping assistent doet: de vragen beantwoorden die je hebt over een bepaald product.

Amazon-Rufus

Wil je weten van wat voor materiaal een kledingstuk is gemaakt, hoe snel iets geleverd kan worden, welke van meerdere powerbanks die je selecteerde het meest geschikt is? Een AI-chatbot kan je die vragen helpen beantwoorden. Specifiek Rufus van Amazon geeft je daarnaast ook updates over je bestelling. Je kunt de chatbot ook moeilijkere vragen stellen, zoals ‘Is dit koffiezetapparaat eenvoudig om schoon te maken?’ 

Techsite The Verge kon Rufus vast uitproberen en geeft aan dat de chatbot veel meer kan dan slechts antwoord geven over producten. De chatbot heeft ook wat te zeggen als je bijvoorbeeld vraagt hoe het zit met de grootste verschillen tussen de kandidaten van de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten. Rufus laat dan weten dat er boeken zijn over abortusrecht en de wapenwet. Hij legt zelfs bij de boeken uit wat welke kandidaat ervan vindt. Zou dat echt de bedoeling zijn of moet Amazon Rufus toch nog wat beteugelen?

Nog niet perfect

The Verge vroeg Rufus ook hoe lang de batterij van de Samsung Galaxy Watch 6 meegaat op één keer laden. Hoewel het antwoord klopte,dat het 40 uur is, gaf het niet de extra informatie dat het 30 uur is als je het scherm altijd aan hebt. Rufus heeft dus nog wel een weg te gaan om volledige informatie te geven op de goede momenten en zich misschien wat meer in te houden in andere gevallen.

Abonneer je nu op de Bright-nieuwsbrief.