©Amphibious Energy

schoon alternatief  dieselgeneratoren

Nederlands bedrijf maakt schoon alternatief voor vervuilende dieselgeneratoren

15 juli om 09:09
Laatste update: 15 juli om 09:21

Dieselgeneratoren worden nog steeds op grote schaal gebruikt op plekken waar geen normale energieaanvoer is of deze onderbroken is. Deze manier van stroom opwekken is vervuilend en vaak niet praktisch. Het bedrijf Amphibious Energy heeft hier een oplossing voor gevonden.

De meesten van ons zullen niet zo snel in aanraking komen met een dieselgenerator. Deze worden vooral ingezet op afgelegen plekken waar geen stroom voorhanden is. Denk daarbij aan de landbouw, schepen en op platformen die gebruikt worden op zee.

Energypod

‘Dat kan toch anders’, bedachten ze in Delft. Daar ontwikkelden ze in 2017 de eerste versie van een alternatieve generator. De Energypod is nu in productie en kan overal ingezet worden waar direct energie nodig is.

De Energypod is zo gebouwd dat hij makkelijk te (ver)plaatsen is omdat alles in een compacte container is gebouwd. Dit alternatief wekt energie op gebruikmakend van de zon en de wind. Daarvoor staat er op het dak van de container een of meerdere compacte windtunnels. Deze hebben geen rotorbladen, maar zijn zeer efficiënt in het omzetten van wind naar energie.

Op de zijkant van de container zijn zonnepanelen geplaatst die het zonlicht omzetten in energie. Deze zijwanden kunnen eventueel opengeklapt worden. In de container staan accu’s die de energie opslaan en af kunnen geven op windstille en zonarme momenten. 

Capaciteit en toepassing

De pods kunnen ingezet worden op plekken waar een behoefte is van 10 tot 20 kilowatt. Voor het zware werk (100 kilowatt) is de Energypod niet geschikt.

De toepassing van dit Nederlandse product is erg breed. Naast de landbouw en offshore kan het ook instanties zoals het Rode Kruis bedienen. Door het compacte formaat kan het snel worden ingezet bij rampen overal ter wereld.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.