©Tesla

Tesla stelt onthulling Robotaxi officieel uit, dit is waarom

Tesla stelt onthulling Robotaxi officieel uit, dit is waarom

15 juli om 20:34
Laatste update: 15 juli om 20:47

Tesla-baas Elon Musk heeft vanavond de geruchten over het uitstel van de presentatie van de zelfrijdende taxi van het bedrijf officieel bevestigd. In een post op X gaf de Tesla-topman aan waarom de Robotaxi vertraging oploopt. 

Tesla kondigde in april aan om de zelfrijdende Robotaxi op 8 augustus te onthullen, maar eind vorige week gingen er al berichten rond dat de presentatie zou worden uitgesteld naar ergens in oktober. Musk bevestigt vanavond in een post op X dat het event op 8 augustus niet doorgaat, maar een nieuwe datum geeft hij nog niet. Tesla-medewerkers moeten nog flink aan de bak om, omdat Musk nog niet tevreden is over het ontwerp van de zelfrijdende taxi.

Belangrijke wijziging

Musk zegt dat er nog een grote verandering moet worden doorgevoerd voordat de Robotaxi aan de buitenwereld wordt gepresenteerd. "Ik heb gevraagd naar een belangrijke ontwerpwijziging aan de voorkant", aldus Musk. Het uitstel heeft volgens de CEO wel een bijkomend voordeel: er is zo 'meer tijd' om te werken aan 'een paar andere dingen', waar Tesla volgens hem mee wil gaan 'pronken'.

Beurskoers Tesla

Musk roept al jaren dat Tesla binnen enkele maanden een volledig zelfrijdende auto op de weg zou hebben, maar het wachten duurt dus opnieuw langer. Nadat het uitstel van het Robotaxi-event vorige week uitlekte, ging de beurskoers van Tesla flink onderuit.

Bij de presentatie wordt alleen het ontwerp van de autonome taxi uit de doeken gedaan. Of de Tesla Robotaxi de weg op mag, hangt af van toestemming door toezichthouders.

Zelfrijdende taxi's rijden al rond in de VS

In twee Amerikaanse steden rijdt Google-zusterbedrijf Waymo overigens al langer rond met zelfrijdende taxi's, waar geen menselijke bestuurder meer in zit. De robotaxi's van Waymo zorgen daar regelmatig voor problemen.

Lees meer nieuws over Tesla en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.