©Bright

Allerlaatste kans op subsidie voor je tweedehands elektrische auto

Dit is je allerlaatste kans op subsidie voor een tweedehands elektrische auto

15 juli om 23:22
Laatste update: 15 juli om 23:33

Wie nog 2000 euro subsidie wil ontvangen voor de aankoop van een tweedehands elektrische auto moet zich nu echt haasten. Later deze week is de subsidiepot helemaal leeg.

De zogeheten SEPP-subsidie voor tweedehands elektrische auto's bleek populair. Van de totale 29,4 miljoen die begin dit jaar beschikbaar werd gesteld, is in ieder geval niet veel meer over. Twee weken geleden was er nog maar 3,13 miljoen euro over, inmiddels resteert er nog 538.000 euro, goed voor zo'n 269 subsidieaanvragen. Kortom, wie nog graag wat geld terugkrijgt van de aankoop van een EV, heeft geen tijd te verliezen.

Vanaf volgend jaar geen subsidie meer

De subsidie werd in het leven geroepen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om de aanschaf van een tweedehands EV aantrekkelijker te maken. Dit is echter het laatste jaar dat de regeling geldt, dus verwacht niet dat er volgend jaar een nieuw geldpotje wordt opengetrokken. Dit is dus de laatste mogelijkheid op deze korting op je elektrische occasion.

Hoe zat het ook alweer?

Als je een tweedehands elektrische auto aanschafte die oorspronkelijk een cataloguswaarde had van maximaal 45.000 euro, dan mocht je rekenen op een aanschafsubsidie van 2.000 euro. Er bestaat nog altijd een subsidieregeling voor nieuwe elektrische auto's en dat geldpotje is nog lang niet op. Van de 58 miljoen euro die daarvoor dit jaar werd vrijgemaakt, is nog niet eens de helft uitgedeeld. Overigens krijg je bij die regeling een hoger bedrag terug, namelijk 2.950 euro bij dezelfde maximale cataloguswaarde. 

Die subsidie voor nieuwe elektrische auto's wordt overigens ook na dit jaar beëindigd, maar er is nog tijd genoeg om rustig een nieuwe EV uit te zoeken. Dat geldt dus helaas niet voor de aankoop van een tweedehands auto.

Lees meer over elektrisch rijden en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.