©Freepik

Netflix heeft downloadfunctie verwijderd uit nieuwe Windows-app

Netflix heeft downloadfunctie verwijderd uit nieuwe Windows-app

17 juli om 11:28

Netflix wil dat zijn films en series alleen nog via smartphones te downloaden zijn. De handige download-functie verdwijnt uit de Windows-app met de update naar de nieuwe versie.

Netflix liet een paar maanden geleden al doorschemeren dat het einde van downloads voor Windows-gebruikers eraan zat te komen. En nu is het zover, melden gebruikers op onder meer Reddit. De nieuwe Netflix-app voor Windows wordt uitgerold, en bevat geen downloadfunctie meer.

Jammer, want hoewel de meeste mensen Netflix streamen, is de downloadfunctie onder meer tijdens het reizen erg handig. Maar helaas, op Windows verdwijnt de functie nu dus. Wie wel nog wil downloaden, wordt door Netflix verwezen naar mobiele apparaten. Daar is de downloadfunctie nog wel aanwezig.

Piraterij moeilijker maken?

Waarom zou Netflix de downloadfunctie uit de Windows-app hebben verwijderd? Misschien onder meer om piraterij wat moeilijker te maken, al zijn er voor piraten altijd manieren om de afgeschermde videobestanden van streamingdiensten te kraken en te delen. Maar wellicht was het toch iets te simpel via de Windows-app van Netflix.

De nieuwe app lijkt ondertussen niet veel meer dan een simpele web-app: de website met een Windows-venstertje eromheen en een knopje voor op je bureaublad. Gebruikers vragen zich af waarom zij de app überhaupt nog zouden gebruiken, en niet gewoon via de browser Netflix zouden bezoeken. Netflix stelt wel dat de app een hogere beeldkwaliteit biedt. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat de app eigenlijk de Edge-versie van Netflix toont, en die browser is ook de enige op Windows die Netflix in 4K-kwaliteit toont. In Chrome zijn video's van Netflix maximaal 1080p. En omdat de meeste Windows-gebruikers nog altijd met Chrome internetten, missen zij dus de beste Netflix-kwaliteit, waar ze mogelijk wel voor betalen.

Bovendien ondersteunt de app straks ook live-evenementen en advertenties, twee manieren waarop Netflix meer gebruikers aan zich wil gaan binden.

Meer Netflix en mis niets met onze Bright-app.