©Microsoft

Deze gave AI-tool van Microsoft is er nu ook op iOS en Android

Deze gave AI-tool van Microsoft is er nu voor iPhone en Android - dit kun je ermee

17 juli om 22:33
Laatste update: 17 juli om 22:35

Microsoft heeft zijn AI-tool Designer, waarmee je bijvoorbeeld plaatjes kunt genereren, officieel uitgebracht. Ook iOS- en Android-gebruikers kunnen de app van Microsoft Designer gratis downloaden.

De door AI gedreven tool genereert niet alleen afbeeldingen, icoontjes en stickers, maar ook templates voor ansichtkaarten, social posts en uitnodigingen. Het AI-model kan beelden genereren aan de hand van ingevoerde tekst, dus je kunt volop experimenteren met verschillende prompts om het gewenste resultaat te krijgen.

Daarnaast zijn bestaande afbeeldingen aanpasbaar met behulp van AI. Zo kun je er een lijst omheen toveren, achtergronden aanpassen, elementen uit afbeeldingen verwijderen of eraan toevoegen en afbeeldingen samenvoegen om collages te maken. Uiteraard kun je ook tekst en watermerken aan je beelden toevoegen.

App verscheen na een jaar testen

Microsoft Designer heeft ruim een jaar in de testfase gezeten. Iedereen met een Microsoft-account kon de app gebruiken via Microsoft Edge of een andere webbrowser. De standalone app die vandaag verscheen is beschikbaar voor Windows, iOS en Android. Je downloadt de app uiteraard via de Apple App Store en de Google Play Store.

Gebruiken binnen Word en PowerPoint

De app wordt ook geïntegreerd in Office-programma’s zoals Word en PowerPoint. Daarvan profiteren abonnees van Copilot Pro het meeste, want zij kunnen Designer in real-time gebruiken terwijl ze werken in de Office-apps.

Bovendien is de Copilot-abonnee spekkoper, want Designer staat dagelijks maar vijftien aanpassingen aan beelden toe aan regulieren gebruikers. Abonnees van Copilot Pro krijgen er honderd per dag.

Ook in Foto's-app op Windows

Deelnemers aan het Windows Insider-programma hebben nog een extra functie die ze kunnen testen. Voor hen is Designer namelijk beschikbaar in de Foto’s-app in Windows. Alles wat de app kan, is ook mogelijk in de functie voor de Foto's-app. 

Lees meer over Microsoft en mis niets met onze Bright-app.