© Heybike

Deze nieuwe e-bikes doen denken aan Samsung

Hé, komt Samsung nu ook met elektrische fietsen?

18 juli om 21:51

Bij productnamen als Galaxy C en Galaxy X denk je natuurlijk meteen aan Samsung. Maar het zijn de namen van nieuwe e-bikes van Heybike. Het Amerikaanse merk brengt dit najaar in Europa vier nieuwe elektrische fietsen op de markt. En net als de populaire Samsung-gadgets heten ze allemaal Galaxy. 

De Galaxy C is een elektrische fiets die vooral bedoeld is voor in de stad. Net als de andere drie Galaxy-fietsen heeft hij een middenmotor van 250 watt en trapondersteuning tot 25 km/u, waardoor ze in Nederland de weg op mogen. De middenmotor wordt door Heybike zelf ontwikkeld en heeft een koppel van 80 Nm.

De maximale actieradius met de 500 Wh-batterij is volgens het bedrijf 100 kilometer, al zal je in de praktijk waarschijnlijk wat minder ver kunnen fietsen op een acculading. De e-bike heeft derailleurversnellingen, dus hij zal wel vaker onderhoud nodig hebben dan een fiets die de versnellingen in het achterwiel heeft zitten.

Klein fietsje

Als je liever een klein fietsje wil om bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen in de auto, is de Galaxy K misschien iets voor jou. Die heeft 20 inch wielen, wederom een middenmotor, negen versnellingen en een batterij van 360 Wh. Daarmee zou je 50 tot 70 kilometer ver moeten komen.

Trekkingfiets

De Galaxy T, wat staat voor trekking, is bedoeld voor langere fietstochten. De fiets heeft dan ook een krachtigere motor dan de bovenstaande e-bikes. Het maximale koppel is 100 Nm, hoewel het vermogen van 250 watt hetzelfde is.

Op de fiets zit wederom een derailleursysteem met negen versnellingen en de fiets beschikt net als de andere modellen over hydraulische schijfremmen. De batterij (500 Wh) gaat tot 100 kilometer mee. 

Ook opvallend is het bagagerek, dat is uitgevoerd in een andere kleur en dat op meerdere plaatsen aan het fietsframe is bevestigd. Deze e-bike kun je uitrusten met accessoires die werken met het bekende MIK-systeem, waarmee je makkelijk bijvoorbeeld een mand, rek of tas aan de fiets kunt bevestigen.

Staartfiets

Ten slotte heeft Heybike een cargo-ebike aangekondigd die gaat concurreren met de longtail-fiets van Decathlon: de Galaxy X. Ook deze fiets heeft wat kleinere wielen dan een normale fiets, met 24 inch aan de voorkant en 20 inch aan de achterkant.

Aan de voorkant is een verende voorvork te vinden. De motor is hetzelfde als in de Galaxy T en er wordt een batterij van 500 Wh meegeleverd om 100 kilometer te kunnen fietsen. In de nieuwe e-bike zit ook Bluetooth en 4G ingebouwd.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Heybike wil de nieuwe e-bikes dit najaar in Europa op de markt brengen, maar de prijzen zijn nog niet bekend. De prijzen van de andere elektrische fietsen van het merk liggen echter niet hoog, dus ook de nieuwe fietsen zijn naar verwachting voordelig.

Het is wel de vraag hoe lang de eigen motoren van Heybike mee zullen gaan. Op de site van Heybike laat het bedrijf weten dat het bijvoorbeeld niet aan te raden is om in zware regen te fietsen.

Lees meer over e-bikes en mis niets met onze nieuwsbrief.