© Klissarov Design

Deze mini-Jeep is de EV voor een strandfeest

Met deze elektrische mini-Jeep bouw je een strandfeest

18 juli om 22:23

In de stad zie je ze steeds vaker: elektrische microcars die je vanaf 16 jaar al mag besturen en waarvan er twee in een parkeervak passen. Maar de Jeep Dune is er juist voor de off-road-avonturen. Of een feestje op het strand.

De Jeep Dune is gebaseerd op het platform van de Citroën Ami. Citroën valt net als Jeep onder het autoconcern Stellantis. Eerder liet Citroën al de My Ami Buggy zien met een ruiger design, maar de Jeep Dune gaat duidelijk een stapje verder. In de auto zitten geen raampjes en hij heeft zoveel mogelijk het uiterlijk van een Jeep aangenomen.

Korte off-road reisjes

De mini-EV zou een motor met 8 pk moeten hebben en de batterij zou 5,4 kWh zijn. Daarmee kom je maximaal maar 74 kilometer ver, dus je kan niet te ver van de bewoonde wereld rijden met deze microcar. Aan boord is een In de Jeep Dune zit verder een DJ-booth, dus je kunt hem ook nog meenemen naar een feestje. Er zit ook een koelbox bij.

Voorlopig is dit nog een concept, dat gemaakt is door Emmanuel Klissarov van Klissarov Design. Hij heeft ook al samengewerkt met andere bekende automerken zoals Renault, Citroën en Mercedes-Benz. De al bestaande My Ami Buggy kost zo'n 12,500 euro, dus als de auto de markt bereikt, zal de prijs waarschijnlijk rond dat bedrag liggen. Ontwerper Klissarov denkt dat de Jeep Dune een 'geweldige aanvulling zou kunnen zijn op de Europese line-up van Jeep'.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.