©Jeep

Deze autoreus focust meer op hybrides na zwakke vraag naar EV's

Deze Europese autoreus zet meer in op hybrides

18 juli om 02:41
Laatste update: 18 juli om 02:56

Stellantis, het moederbedrijf van automerken als Peugeot, Fiat, Opel en Citroën, voert de productie van transmissiesystemen voor hybride auto's flink op. Dat gebeurt omdat de vraag naar hybrides groeit, terwijl de vraag naar volledig elektrische auto's achterblijft bij de verwachtingen.

Stellantis verhoogt de productie van zijn dubbelekoppelingversnellingsbak voor hybride auto's met 10 procent. Dat bevestigt Leonardo Rossi, de manager van de fabriek in de Italiaanse plaats Mirafiori die de versnellingsbak maakt, aan Bloomberg. "De vraag naar hybrides neemt toe", zegt Stellantis.

Behalve de prijzen van nieuwe EV's speelt ook mee dat consumenten in sommige landen vinden dat de laadinfrastructuur nog onvoldoende is. In Nederland is dat niet zo, want ons land is koploper in Europa wat betreft laadpunten voor elektrische auto's.

Nieuwe hybrides

Stellantis is van plan om dit jaar in Europa in totaal 30 hybride modellen te hebben. In de komende twee jaar volgen nog eens zes nieuwe modellen. Het gaat vooral om hybrides met een elektromotor die de verbrandingsmotor vooral tijdens het optrekken ondersteunt. De accu wordt opgeladen met regeneratief remmen. Volgens Stellantis kan het systeem ook 'enige elektrische voortstuwing bieden tijdens cruisen of uitrollen met lichte belasting'.

In het Italiaanse Mirafiori wordt ook de elektrische Fiat 500 geassembleerd en de productie daalde daar in de eerste helft van dit jaar met 63 procent. De komende weken wordt de productie zelfs tijdelijk stilgelegd.

Automerken hopen op EU-uitzondering

Ook concurrent Ford wil de komende tijd meer hybrides in Europa gaan aanbieden. De autobedrijven hopen intussen dat Europese regelgevers een uitzondering maken voor hybrides bij het verbod op nieuwe auto's met een verbrandingsmotor, dat vanaf 2035 gaat gelden.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.