Deze schakelaars en knoppen voor Philips Hue krijgen ook een handige slaapfunctie

©PhilipsHue

Philips Hue geeft alle schakelaars en knoppen de handige slaapfunctie
19 juli om 21:29
Laatste update: 19 juli om 21:29

Vorige week bracht Philips Hue een update voor zijn app uit, waarmee een functie werd toegevoegd om de Gaan Slapen-automatiseringen met een Hue-schakelaar te starten en te stoppen. Dat werkt momenteel nog niet met alle schakelaars voor Hue, maar de ondersteuning blijkt binnenkort te worden uitgebreid.

Met de Gaan Slapen-automatiseringen geven de Philips Hue-lampen na een druk op de knop warme, rode tinten en worden ze geleidelijk gedimd totdat ze helemaal uitgaan. Na de nieuwe update van de Hue-app werkt dat met de Tap Dial Switch, de Tap, de wandschakelaarmodules, en de Friends of Hue-schakelaars. Maar heb je andere Hue-knoppen, dan moet je nog even geduld hebben, want die worden nog niet ondersteund.

Dat wachten duurt waarschijnlijk niet al te lang, want uit de nieuwe update voor de Philips Hue Bridge blijkt volgens Hueblog dat de firmware ondersteuning heeft gekregen voor 'alle resterende schakelaars en knoppen om Go to Sleep-automatiseringen te activeren'. De firmware-update wordt de komende dagen naar je Hue Bridge uitgerold. 

Hue Dimmer Switch en Smart Button

Mogelijk is er dan ook nog een nieuwe update van de Hue-app nodig. Daarna zouden de Gaan Slapen-automatiseringen dus ook werken op bijvoorbeeld de Hue dimmer switch en de Hue Smart-knop.

Vorige week kwam Philips Hue ook met een update die het probleem oploste dat de Hue-lampen zomaar op 100 procent helderheid konden gaan branden.

Lees meer over Philips Hue en blijf op de hoogte met onze app.