©Meta

Meta lijkt Horizon Worlds binnenkort in Nederland uit te brengen

Meta lijkt Horizon Worlds binnenkort in Nederland uit te brengen

20 juli om 20:00

Meta heeft de Quest-app een flinke update gegeven en daarin ligt de focus overduidelijk op het metaverse Horizon Worlds. Horizon Worlds is inmiddels al vele jaren uit, maar lijdt een nogal rommelig bestaan. Het lijkt erop dat Meta er bij dezen wat meer wil doen met het metaverse. Ook in Nederland, zo blijkt uit geüpdatet hulppagina’s. 

De app laat je nu quests oplossen en je avatar aanpassen op je telefoon. Lang was Horizon Worlds in Engelssprekende landen beschikbaar, maar alles wijst erop dat het binnenkort naar diverse Europese landen komt. Dat blijkt uit een ‘veelgestelde vragen’-pagina die 3 dagen geleden werd bijgewerkt, maar ook een pagina waarop staat wat de ondersteunde landen zijn. Meta schrijft hierop: “Meta Horizon Worlds wordt geleidelijk geïntroduceerd op Meta Quest, mobiel en computer in alle door Meta Quest ondersteunde landen en talen.” Eronder staat een lijst met landen en daar staan ook België en Nederland tussen.

Horizon Worlds

In ieder geval is de Quest-app nu wel alvast meer toegespitst op Horizon Worlds. Nog niet voor Nederlandse Quest-gebruikers, maar in Amerika schijnt de app bol te staan van de referenties naar Horizon Worlds. Je kunt de app nog steeds gebruiken om je Quest-VR-bril in te stellen en de apps te bekijken in de appwinkel. Ook is er nu een lichte modus beschikbaar voor de app, waardoor je makkelijker tussen licht en donker kunt wisselen. In Nederland wordt wel verwezen naar diverse werelden in Horizon Worlds, maar de Worlds-app zelf is nog niet breed beschikbaar in onze regio. Er was wel een tijdje meer beschikbaarheid, maar dat leek vrij snel daarna weer verdwenen. 

Meta wil het besturingssysteem Horizon OS gaan uitlenen aan andere bedrijven, zoals Asus. Die betalen dan voor een licentie om het te mogen gebruiken in hun hardware. Echter, we zijn vooral nieuwsgierig of Horizon Worlds dan eindelijk breder beschikbaar wordt gemaakt. Het heeft mede  door slechte visuals en het uitblijven van benen (die inmiddels zijn toegevoegd) wel  een wat hobbelige weg achter de rug, maar dit zou wel het geraamte zijn van het veelbelovende metaverse dat Zuckerberg in 2021 aankondigde. 

Lees meer over Meta en abonneer je op onze nieuwsbrief.