©Unsplash

iPhone 17 belooft verrassend grote upgrade te worden

Deze opvallende details zijn nu al uitgelekt over de iPhone 17

22 juli om 20:19

De iPhone 17 laat nog ruim een jaar op zich wachten, maar er zijn nu al details uitgelekt. Onder meer de chip, het geheugen en de camera zouden behoorlijke upgrades krijgen. Maar heel misschien vinden we het mooiste onderdeel dit keer wel aan de buitenkant.

Terwijl we aftellen naar de iPhone 16, die in september zal verschijnen, doen er alweer nieuwe geruchten de ronde over de opvolger. Ondanks dat de iPhone 17 nog ruim een jaar van ons verwijderd is, stelt de bekende smartphone-leaker Ice Universe al details over de iPhone 17 te hebben ontdekt. Die details delen we natuurlijk maar al te graag met je. En hoewel de meeste specificaties heel logisch klinken, geldt dat niet voor alles.

Vier modellen

Allereerst wordt de iPhone 17 vermoedelijk uitgebracht in vier modellen: de standaard iPhone 17, Pro, Pro Max en de Slim. De eerste en laatste zouden in elk geval een A19-chip moeten krijgen, en de Pro-modellen een extra krachtige: de A19 Pro. Bovendien zouden de Pro-modellen een flinke upgrade krijgen wat betreft het geheugen: 12 GB - een record voor de iPhone. Dat belooft dus veel goeds voor de multitaskers en gamers onder ons.

Daarnaast zul je een verbetering zien in de fotokwaliteit van de Pro's, want die krijgen ook nog een drievoudige 48 megapixel-camera, goed voor standaard-, tele- en groothoekfoto's. Verwacht trouwens ook een titaniumbehuizing bij de Pro.

iPhone Slim als eerste vouwbare iPhone?

Onlangs kwam al naar buiten dat er een iPhone Slim aan zit te komen, maar nu blijkt dat dit zelfs de duurste variant wordt in de iPhone 17-lijn. Hoewel speculatief, blijft het een opmerkelijke vondst. Qua specificaties zou deze namelijk redelijk overeenkomen met de standaard iPhone 17, maar qua prijs zou hij de rest overtreffen: 1.299 dollar in de VS. Ter vergelijking: het standaardmodel zou zo'n 799 dollar moeten gaan kosten, de Pro 1.099 dollar en de Pro Max 1.199 dollar.

Dat zou suggereren dat de iPhone 17 Slim ergens in zal uitblinken. Wat dat zal zijn, blijft dus een mysterie, maar volgens dezelfde bron zou het te maken kunnen hebben met de 'form factor'. Dat doet natuurlijk maar aan één ding denken: een opvouwbare eigenschap. Samsung verkoopt al jaren opvouwbare smartphones en het is het enige waarin de twee concurrenten qua hardware momenteel nog sterk van elkaar verschillen. Het zou daarnaast passen bij het geduld waar Apple om bekend staat.

En de naam? 'Slim' of slank, dat wordt de iPhone daardoor niet echt, maar wel compacter. Het is nog vroeg, dus wie zit te wachten op zo'n opvouwbare iPhone, moet nog lang geduld hebben. Volg in de tussentijd ook onze updates over de iPhone 16.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.