WhatsApp brengt zijn versie van AirDrop ook naar iOS, maar met een aanpassing

©Unsplash

WhatsApp brengt zijn versie van AirDrop ook naar iOS, maar met een aanpassing
23 juli om 13:41

Berichten-app WhatsApp werkt aan een eigen versie van AirDrop, om bestanden tussen toestellen te delen. Aanvankelijk leek de functie enkel naar Android te komen, maar iOS doet nu ook mee.

WhatsApp gaat het mogelijk maken om bestanden met anderen in je buurt te delen zoals AirDrop op iOS of Share Nearby op Android-toestellen. De functie was in april al in een bètaversie van de Android-app gespot, maar lijkt nu ook naar iOS te komen.

Door de beperkingen van iOS werkt de functie op iPhones net wat onhandiger. Met de Android-versie kun je toestellen in de buurt zien die de optie hebben ingeschakeld. Met WhatsApp op iOS moet je eerst een qr-code scannen om een bestand te kunnen versturen.

Tussen iOS en Android

Toch is dit goed nieuws, want deze functie kan ervoor zorgen dat het uitwisselen van bestanden tussen iPhones en Android-toestellen veel makkelijker gaat in de toekomst.

Wel zegt website WABetaInfo, die de functie heeft ontdekt in de bètaversies van WhatsApp, dat de ontwikkeling nog in een vroeg stadium bevindt. Er kan dus nog veel veranderen tot we zelf bestanden kunnen gaan sturen.

Lees meer over WhatsApp en vergeet niet de Bright-app te downloaden.