©ring

Ring Intercom nu ook in Nederland verkrijgbaar

Ring Intercom nu ook in Nederland: alle Ring-functies maar dan op je intercom

24 juli om 15:08
Laatste update: 24 juli om 16:45

Een videodeurbel is handig en misschien ook wel leuk, maar je kunt hem alleen gebruiken wanneer je ook echt een voordeur hebt. Bewoners van een huis in een complex zoals een appartement hebben al een intercom hangen. Hiervoor heeft Ring nu ook een oplossing.

Woon je in een appartement dan ben je meestal voorzien van een intercom met een deuropener. Iemand belt in de algemene hal aan en bij jou gaat de zomer over. Je neemt de hoorn op en met een druk op de knop gaat de deur open. Bij Ring dachten ze: daar kunnen we ook wat mee.

Ring Intercom

Dit nieuwe product is special ontwikkeld voor de bewoners van appartementen en dergelijke. Naast dat het de functie van de intercom met deuropener overneemt, voegt het er ook een aantal functionaliteiten aan toe. De Ring Intercom kloont als het ware de reeds aanwezige intercom. Dat doe je door een aantal draden te verbinden aan de intercom in het huis. Ring heeft voor vrijwel elke type intercom instructies gemaakt om hun Ring Intercom aan te sluiten.

De draden leiden naar het apparaat van Ring zelf. Een vierkante box voorzien van een led en cover die vastzit door middel van een magneet. Onder de cover zit de accu van de Ring Intercom, dat is overigens dezelfde als van de video deurbel.

Open doen met de app

De Ring Intercom wordt bediend via de app van Ring. Daarmee kun je op afstand de deur opendoen die toegang geeft tot het complex waar je woont. Via de twee-weg communicatie kun je ook praten met diegene die voor de deur staat. De audio wordt niet opgenomen, er is wel een logboek van de gebeurtenissen. 

Meerdere gebruikers

Met de app van Ring kun je ook meerdere mensen toegeven tot het gebouw waar in je woont. Er zijn twee functionaliteiten die hiervan gebruikmaken.

Ten eerste is het mogelijk auto-verificatie voor leveringen in te stellen. Hiermee geef je chauffeurs van geverifieerde bedrijven automatisch toegang tot het gebouw zodat ze het pakket kunnen achterlaten. De kans dat jij daar wat mee kan is klein, want alleen Amazon Logistics is op dit moment een geverifieerde leverancier.

Ook kun je gasten een digitale sleutel via de app geven. Zo kun je je partner, familie, verzorgers toegang geven. Daar kan ik ook een tijdframe aan gehangen worden, handig voor de schoonmaakster die elke dinsdag om twee uur komt.

Voor bijna iedereen

Ring zegt dat ze op vrijwel elke intercom kunnen aansluiten, er is een compatibiliteits-checker gemaakt waarin je kunt kijken of jouw intercom erin staat. Daar kun je ook vinden hoe je de Ring Intercom moet aansluiten.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf vandaag is de Ring Intercom te koop in de bekende winkels. Met een prijs van 99,95 euro is het een betaalbare uitbreiding van je ouderwetse intercom in je huis.

Lees meer nieuws over smarthome en mis niets met onze nieuwsbrief.