©Unsplash

Google Play Store krijgt Collecties

Google Play Store gaat met Collecties-functies van alles aanraden

24 juli om 15:52
Laatste update: 24 juli om 16:55

Het is geen geheim dat de Google Play Store al vanaf het begin niet een van de beste ervaring biedt. Anderen hebben hun appwinkels iets beter op orde. De komst van Collecties moet daar verandering in brengen.

Google heeft een aantal updates aangekondigd voor de Play Store. Volgens Google was de appwinkel tot nu toe een bestemming. Daar bedoelen ze mee dat je er heen ging met een reden, namelijk iets downloaden. Met de introductie van Collections, we gaan ervan uit dat dat Collecties in het Nederlands zal worden, gaat Google ook actief content aanraden.

Onder het nieuwe tab in de app ga je vooral nieuwe content ontdekken. Er is een sectie genoemd ‘Watch’, hier krijg je aanbevelingen vanaf YouTube en de populaire streamingdiensten. Dit ziet er hetzelfde uit als bij Google TV.

Er is een sectie met de naam ‘Listen’ en die doet hetzelfde, maar dan voor muziek en podcasts. Ben je op zoek naar lekker eten dan kijk je bij ‘Food’ en laat een Google Maps integratie zien waar een goed restaurant zit.  Met ‘Social’ zie aanbevelingen van bijvoorbeeld TikTok of Reddit. Verder kun je ook Game, Shop en Read vinden in de collecties.

Google heeft ook nog meerde categorieën in de planning zoals Health and Fitness, Travel en Dating.

Widget

Je zult voornamelijk gebruikmaken van Collecties via de widget die met deze update ook uit zal komen. Die kan naar gelang de ruimte die hij krijgt op een van je thuisschermen een aantal aanbevelingen laten zien. Het is vanzelfsprekend dat deze veranderen door de tijd heen en gebaseerd zal worden op je interesses.

Deze nieuwe functionaliteit rolt nu uit in de Verenigde Staten. Wanneer deze naar Europa komt is niet bekend.

Lees meer nieuws over apps en mis niets met onze nieuwsbrief.