iPhone krijgt deze nieuwe functie die belangrijk is bij noodgevallen

© RapidSOS

Binnenkort kan de iPhone ook videobellen met hulpdiensten
24 juli om 20:14
Laatste update: 24 juli om 20:20

Als je de hulpdiensten belt met je iPhone, kun je binnenkort ook videobellen naar de alarmcentrale. Dat zal voorlopig nog alleen in de VS werken, waar deze nieuwe functie als eerste wordt uitgerold.

Op iPhones die gebruik kunnen maken van de functie, genaamd SOS-noodmelding Live Video, wordt het mogelijk om aan hulpverleners live video te tonen. Op die manier kunnen zij in noodgevallen sneller bij slachtoffers raken en krijgen ze een beter beeld van de situatie. 

Apple's SOS-noodmelding Live Video werd in juni aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Intussen hebben verschillende providers van nooddiensten aangekondigd de feature te ondersteunen. Het gaat onder meer om RapidSOS en Prepared, twee providers die in de Verenigde Staten actief zijn.

Dit najaar in de VS, later naar Europa?

De feature komt dit najaar naar iPhones met iOS 18, het nieuwste besturingssysteem van Apple. Tot nu toe hebben alleen Amerikaanse nooddiensten laten weten dat ze de feature gaan ondersteunen. Het is niet bekend wanneer SOS-noodmelding Live Video naar Europa komt.

Andere SOS-noodmelding-features zijn in Europa wel beschikbaar. Wanneer je naar de hulpdiensten belt, kan je bijvoorbeeld je locatie delen en SOS-contactpersonen op de hoogte brengen. Het is ook mogelijk om de hulpdiensten te bellen wanneer je geen bereik hebt. Dat gebeurt via satelliet. Die laatste functie kwam ook later uit in Europa dan in de VS.

Kijk ook onze video over de SOS-noodfunctie op de iPhone.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.