©Apple

Apple Maps heeft eindelijk een webversie - dit moet je weten

Apple Maps heeft nu eindelijk een webversie - op deze browsers werkt het

24 juli om 22:02
Laatste update: 25 juli om 00:22

Apple heeft vanavond de eerste webversie van Apple Kaarten gelanceerd. Hiermee krijg je met je browser toegang tot de kaartendienst van de iPhone-maker. Met de introductie voert Apple de concurrentiestrijd met Google Maps verder op.

Apple kondigde de openbare testversie van Apple Maps op het web vanavond aan. De kaartendienst bestaat al 12 jaar op de iPhone, maar nu volgt dus de stap naar het web. Zo kun je in je webbrowser nu bijvoorbeeld een routebeschrijving opvragen of op zoek gaan naar een goed restaurant in de buurt. De huidige testversie werkt nog alleen in het Engels. 

Apple Maps ondersteunt momenteel de browsers Safari en Chrome op de Mac en de iPad, en Chrome en Microsoft Edge op Windows-computers. In de toekomst wil Apple nog meer talen, browsers en platforms ondersteunen. 

Functies

De functies van de online-versie van Apple Kaarten zijn hetzelfde als die van de app, maar er ontbreken nog wel een paar dingen. Zo komt de functie met 360-graden-panorama's pas in de komende maanden naar de webversie.

Het is ook nog niet mogelijk om in te loggen op je Apple ID-account om toegang te krijgen tot opgeslagen locaties en aangepaste gidsen. Ontwikkelaars kunnen al wel Apple Maps-kaartjes invoegen op hun sites. De webversie van Apple Kaarten is te vinden op het adres beta.maps.apple.com.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal