Nest komt met nieuwe gadgets voor je smart home

©Google

Deze nieuwe Google Nest-gadgets komen eraan

Een nieuwe versie van de slimme Nest-thermostaat is uitgelekt. De thermostaat krijgt een iets ander ontwerp en mogelijk ook een nieuwe functie. Bovendien verschijnt er een nieuwe Google Nest-temperatuursensor.

Na het uitlekken van de Chromecast-opvolger Google TV Streamer eerder deze week, zijn er nu via gadgetleaker 'Arsène Lupin' beelden opgedoken van de nieuwe vierde generatie van de Nest Learning Thermostat. Net als de vorige versies kan de thermostaat zich automatisch aanpassen aan jouw patronen in plaats van zich aan een schema te houden. De nieuwe versie lijkt gebogen glas aan de randen te hebben en is veel dunner dan de voorganger. Het schermpje is waarschijnlijk een touchscreen. 

Luchtkwaliteit

Google heeft meerdere schermen op het apparaat opnieuw ontworpen. Op een van de afbeeldingen staat een icoontje met drie golvende lijnen, wat duidt op een nieuwe functie om de luchtkwaliteit in huis te meten. Op een screenshot van de Google Home-app is een nieuw klimaatscherm te zien, met daarop ook een score voor de luchtkwaliteit. Het is de vraag of de thermostaat een luchtkwaliteitsensor aan boord heeft. Het zou ook kunnen dat Google een luchtkwaliteitscore voor de buurt toont, op basis van live-data van externe leveranciers.

Met behulp van de radartechniek Soli kan het apparaatje automatisch het scherm verlichten als je dichterbij komt en detecteren of er iemand in de buurt is. 

Temperatuursensor

Daarnaast komt Google Nest met een temperatuursensor, die qua uiterlijk veel weg heeft van een Google Home-speaker. Je hoeft de sensor niet aan een muur te hangen, want je kunt hem ook gewoon op een tafel leggen. De batterij van de Nest-temperatuursensor gaat maximaal drie jaar mee. De uitgelekte prijzen zijn 39 dollar voor één exemplaar en 99 dollar voor een set van drie.

Mogelijk ook nieuwe Nest-speakers

De huidige Nest Learning Thermostat kost 249 euro, maar de nieuwe prijs is nog niet bekend. Volgens geruchten komt Google binnenkort ook met twee nieuwe slimme Nest-speakers. De presentatie vindt mogelijk plaats op 13 augustus, want die dag houdt Google een groot hardware-event. Daar worden ook de nieuwe Pixel 9-telefoons en de Pixel Watch 3-horloges onthuld.

Lees meer nieuws over smart home en mis niets met onze app.