Project March XI laat lichter exoskelet zien met nieuw enkelgewricht

©TUDelft

Project March XI laat lichter exoskelet zien met nieuw enkelgewricht
25 juli om 16:23

Een exoskelet kun je zien als een gemotoriseerd pak waarmee mensen met bijvoorbeeld een dwarslaesie weer mee kunnen staan en lopen. Daarnaast kan het ook ondersteunend werken voor mensen die zware beroepen uitoefenen.

en studententeam van de TU Delft heeft in het Louwman Museum in Den Haag een nieuw exoskelet gepresenteerd. Dit nieuwe skelet biedt meer mogelijkheden wat betreft bewegen en wendbaarheid.

Exoskelet

Het exoskelet heeft een nieuw passies enkelgewricht. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker beter zijwaarts kan lopen. Ook is het exoskelet voorzien van een aantal camera’s. Deze zorgen ervoor dat er een route uitgestippeld kan worden door het scannen van de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om trappen te lopen en over obstakels heen te stappen.

Ook is de communicatie van en naar de gewrichten aangepast. Deze is sneller geworden waardoor er beter en sneller gereageerd kan worden in drukke situaties.Een andere belangrijk punt is dat de ‘botten’ van het apparaat 40% lichter zijn geworden. Overal is het exoskelet 3 kilo lichter geworden dan zijn voorganger.

Om de kracht van het nieuwe exoskelet te laten zien zal het studententeam van de TU Delft meedoen met de Olympische Spelen. Tijdens de Cybathlon 2024 in zal het exoskelet verschijnen in een Delfts blauw ontwerp.

Tijdens deze competitie zullen de deelnemers een aantal opdrachten moeten uitvoeren en onder andere obstakels moeten overwinnen. 

Mis niets met onze nieuwsbrief.

Lees meer over:

Deel via