©Dnsys

E-bike voor wandelaars: dit exoskelet geeft je een boost tijdens het hiken

E-bike voor wandelaars: dit exoskelet geeft je een boost tijdens het hiken

19 juli om 16:08

Exoskeletten worden normaal voor medische doeleinden gemaakt, maar de Dnsys X1 is echt puur voor recreationeel gebruik bedoeld. Voor een extra boost tijdens het wandelen of rennen.

Het exoskelet weegt 1,6 kilo door de batterij en de twee motoren bij je heupen, maar je kunt ongemerkt 38 extra kilo tillen als je het apparaat draagt.

Het idee van de Dnsys X1 is dat je wordt ondersteund bij het lopen, zoals een e-bike je ondersteunt bij het fietsen. Daardoor moet je circa 50 procent energie besparen tijdens wandeltochten.

De Dnsys X1 heeft zelfs een boostknop. Als je die indrukt slurpt het apparaat natuurlijk energie, maar kun je wel 27 kilometer per uur rennen. Op de normale stand kun je zo'n 30 kilometer ver lopen.

Verander elke fiets in een e-bike

Kunstmatige intelligentie wordt ingezet om te voorspellen wat je volgende stap is. Via een app kun je de accu in de gaten houden, en zien hoeveel calorieën je had kunnen verbranden als je het exoskelet niet had gedragen.

Volgens website Pinkbike hebben de eerste testers van het apparaat de X1 ook tijdens het fietsen gebruikt. In theorie kun je elke fiets met dit exoskelet dus veranderen in een e-bike.

De Dnsys X1 heeft succesvolle crowdfundingcampagnes gehad op Kickstarter en Indiegogo en is nu klaar voor de wereld. Vanaf september worden de apparaten geleverd. De Dnsys X1 kost 1.100 euro.

Lees meer over e-bikes, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.