©Unsplash

Adblockers hebben moeite met nieuw soort reclame op YouTube

Adblockers hebben moeite met nieuw soort reclame op YouTube

26 juli om 14:40

Sommige YouTube-gebruikers met een adblocker, zien nu zwarte schermen bij de start van een video. Het lijkt om het nieuwste wapen van Google te gaan, tegen mensen die reclames proberen te ontwijken.

Google blijft trucjes inzetten om mensen met een adblocker tegen te werken, zodat ze gewoon reclames zien of een abonnement op YouTube Premium afsluiten waarmee alle reclames worden verwijderd.

Gebruikers melden nu dat ze zwarte schermen zien bij de start van video's. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een nieuw experiment van Google, om reclames direct in de stream van de video te verwerken.

Adlockers lijken die ingebouwde reclames wel te kunnen herkennen om zo de inhoud te blokkeren, maar ze kunnen nog niet voorkomen dat gebruikers een zwart scherm zien die soms twintig seconden lang duurt.

Wie blockt de blocker

Hoewel Google hard werkt om het adblockers zo moeilijk mogelijk te maken, zitten de makers van deze adblockers natuurlijk ook niet stil. Het is niet ondenkbaar dat zij binnen afzienbare tijd hier ook weer een oplossing voor hebben.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright-app.