Comic Con verrast met oude bekende schurk in Avengers

© Marvel

Comic Con verrast met oude bekende schurk in Avengers
28 juli om 10:55

Robert Downey Jr., bekend als Iron Man in de Marvel-films, krijgt een heel andere rol in de toekomst van de stripfilms. Er komen twee Avengers-films aan: Avengers: Doomsday en Avengers: Secret Wars. Daarin behoort zijn personage niet meer tot de goeden. 

We kennen Robert Downey Jr. als Tony Stark, een miljardair met een hartprobleem die dankzij technologie zowel in leven blijft als zijn leven op andere manieren verrijkt. Hij is namelijk ook Iron Man, de robot-achtige superheld die misschien wel de grootste rol heeft binnen de groep. Samen met onder andere Thor, Hulk en Black Widow heeft hij al menig strijd geleverd en dat was heel succesvol. Die tijd lijkt nu achter hem te liggen, want Downey Jr. neemt nu de rol op zich van Doctor Doom, de grote slechterik die opstaat nadat Thanos al veel schade aanrichtte. 

Robert Downey Jr. als Doctor Doom

Het is nog afwachten hoe de acteur bij die rol komt: is het zijn personage Tony Stark die gaandeweg steeds slechter wordt of gebeurt er toch iets anders? Marvel besloot het op Comic Con voor wat betreft Doctor Doom nog even te houden bij de acteursonthulling. Wel kondigde de Disney-onderneming aan dat de films worden geregisseerd door de Russo-broers.

Deze regisseurs waren eerder verantwoordelijk voor Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Samen hebben ze 6,6 miljard dollar in het laatje gebracht met alleen deze vier films, dus dat belooft wat als straks de twee nieuwe Avengers-films erbij komen. Avengers: Doomsday verschijnt in mei 2026 en Avengers: Secret Wars komt in mei 2027.

Lees meer over Marvel en abonneer je op onze nieuwsbrief.