Apple Intelligence deze week beschikbaar voor sommige iPhone-gebruikers

©Apple

Apple Intelligence deze week beschikbaar voor sommige iPhone-gebruikers
29 juli om 09:55
Laatste update: 29 juli om 09:59

Apple stapt binnenkort in de AI-ring met hun eigen Apple Intelligence-functies. De iOS 18.1 bèta, waarin de eerste AI-features zitten, lanceert deze week volgens Bloomberg. Ontwikkelaars kunnen dan aan de slag en naar verwachting verschijnt de update in oktober wereldwijd.

Bloomberg verpakt het goede nieuws in het slechte nieuws. Apple Intelligence is volgens hen uitgesteld door het bedrijf van de 18.0 iOS update naar de 18.1 versie. Dat betekent dat de AI-features hun septemberrelease missen en dat de iPhone 16 waarschijnlijk ook lanceert zonder de extra functies. Een bittere pil want Apple verwachtte tien miljoen extra telefoons te verkopen door het AI-sausje erbij te verkopen.

In Nederland werden we al eerder teleurgesteld. Apple kondigde in juni al aan dat het Apple Intelligence uitstelt voor alle EU-landen, omdat wij strengere wetgeving omtrent AI hebben. Naar verwachting kunnen wij pas volgend jaar aan de slag met de AI-functies, al is ook dat onzeker.

Wat zit er in iOS 18.1 aan AI-functies?

Volgens Bloomberg heeft de 18.1 bèta sowieso Image Playground en Genmoji. Met de eerste kun je AI-gegenereerde afbeeldingen maken voor tekstberichtjes maar ook professionele producties in bijvoorbeeld Keynote en Pages. Met Genmoji gebruik je AI om je eigen emoji’s te maken, wat vast populair wordt voor social media en appgesprekken.

Apple Intelligence belooft ook een grote verbetering voor Siri en er komt tevens ChatGPT-integratie in iOS. Deze functies zitten waarschijnlijk nog niet in de 18.1 update en bewaart Apple voor een lancering in de lente van volgend jaar.

Lees meer over AI en download de Bright-app.