©Synchron

Deze startup maakt het mogelijk om Apple Vision Pro met je gedachten te besturen

Deze startup maakt het mogelijk om Apple Vision Pro met je gedachten te besturen

30 juli om 14:58

Neuralink van Elon Musk is het bekendste bedrijf dat werkt aan chips om in hersenen te stoppen, maar ook andere partijen maken interessante stappen. Startup Synchron heeft het nu voor elkaar gekregen om via deze technologie de Apple Vision Pro met gedachten te besturen.

Synchron werkt aan de technologie om verlamde patiënten elektrische apparaten zoals smartphones en computers te laten besturen, door hun gedachten te gebruiken. Nu is de Vision Pro daar aan toegevoegd.

De bril van Apple bestuur je al grotendeels met je ogen en er zit geen controller bij. Wel heb je handen en je stem nodig om van alle functies gebruik te maken. Een patiënt met ALS uit de Verenigde Staten is nu de eerste persoon die daar zijn gedachten voor kan gebruiken.

Via de halsslagader

De chip van Synchron wordt via de halsslagader naar de motorische cortex van de hersenen gebracht, waardoor er dus geen open hersenoperatie hoeft plaats te vinden. Onder de huid van de borst is een antenne geplaatst die verbonden is met de chip en signalen naar apparaten stuurt.

Synchron gaat in de toekomst ook kijken of andere brillen toegevoegd kunnen worden, maar de focus ligt nu eerst op de Vision Pro.

Lees meer over de Vision Pro, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.