©Telegram

Telegram krijgt eigen appwinkel en browser

Telegram krijgt eigen appwinkel en browser

1 augustus om 13:42

Berichten-app Telegram breidt zijn mogelijkheden verder uit met een browser en een appwinkel vol mini-apps. dit moet je weten.

Telegram zegt 950 miljoen gebruikers te hebben, maar bijna de helft gebruikt nog geen mini-apps. Daarom is er nu een soort app-winkel toegevoegd. Die vind je tussen de tabbladen waar onder andere je chats, kanalen en media staan.

Ontwikkelaars van mini-apps, zoals games, kunnen nu ook screenshots en video's uploaden om een beeld te geven van hun app.

De update komt vlak nadat het spelletje Hamster Kombat 300 miljoen spelers heeft bereikt op Telegram. Dat is bijna een derde van alle gebruikers. In de game tik je op het scherm om crypto te verdienen.

Eigen browser

Ook heeft Telegram nu een eigen browser gekregen, met ondersteuning voor tabbladen en Web3. Klik je op een linkje, dan kun je terug naar de chats zonder je voortgang op de website te verliezen. 

Ook nieuw is de mogelijkheid om sterren te geven aan je contacten. Met deze sterren kun je betalen voor spullen binnen mini-apps. Bij het versturen van deze sterren staan contacten die jarig zijn bovenaan de lijst.

Lees neer over Telegram, of blijf op de hoogte via de Bright-app.