©Pexels

WhatsApp krijgt binnenkort deze functie die we kennen van Instagram

WhatsApp krijgt binnenkort deze functie die we kennen van Instagram

29 juli om 11:28
Laatste update: 29 juli om 19:31

De populairste berichtenapp ter wereld krijgt steeds meer updates. Dat heeft vooral te maken met de toegenomen populariteit in de VS. We zien wekelijks aanwijzingen voor nieuwe functies, zoals deze.

WhatsApp is eigenlijk niet alleen een messenger, maar ook een sociaal netwerk. Elke groep waar je in zit kun je zien als een mini Facebook. Daarin is het belangrijk dat je kunt laten weten dat je een bericht hebt gezien of liket.

Double tap to like

Nog niet zo heel lang geleden werd het reageren met emoji op een bericht geïntroduceerd. Dat haalde veel irritatie weg, want daarvoor stuurde iedereen deze emoji als apart bericht. Met als gevolg vele tientallen niet ter zake doende notificaties uit een groep.

Het team achter WhatsApp gaat deze functie nog verder verfijnen. Men heeft in de bèta van WhatsApp ontdekt dat het reageren op berichten met een emoji enorm gaat versnellen.

De gebruikers van Instagram kennen deze handeling als geen ander. Daar kun je door twee keer te klikken/tappen op een foto deze liken door hem een hartje te geven. Deze manier van je waardering uitspreken zal worden overgenomen door WhatsApp. Na de uitrol van deze functie kun je dubbel tappen op een bericht om het een hartje te geven.

Volgens de bron zal dit standaard worden ingevoerd en dat wil zeggen dat je het niet uit kunt zetten. Kijk dus uit dat je geen oude berichten van je ex liket. Awkward.

Lees meer over WhatsApp en mis niets met onze nieuwsbrief.