©Google

Nieuwe Nest Thermostat leert van je gedrag en Google stopt AI in je smart home

Nieuwe Nest Thermostat leert van je gedrag en Google stopt AI in je smart home

6 augustus om 16:56

Google heeft een nieuwe Nest Learning Thermostat onthuld, maar deze komt voorlopig niet naar Europa. Wel krijgt het slimme huis veel meer kunstmatige intelligentie

De Nest Learning Thermostat krijgt eindelijk een flinke upgrade. De vierde generatie heeft een heel nieuw ontwerp zonder schermrand en een scherm dat 60 procent groter is dan de vorige generatie.

AI wordt ingezet om de thermostaat aan te passen aan je gedrag. Zo weet het apparaat al snel welke temperaturen je prefereert op welke momenten. Ook wordt het weer buiten geanalyseerd om te zien hoe het de temperatuur binnen beïnvloedt. Zo zal je huis op een zonnige dag sneller zelf opwarmen.

De nieuwe Nest Learning Thermostat is voorlopig alleen vooruit te bestellen in de Verenigde Staten en Canada en wordt vanaf 20 augustus geleverd. In Europa moeten we nog geduld hebben. Net als bij de vorige generaties heeft de thermostaat in Europa compleet andere hardware nodig om te werken. De Europese versie is nog niet officieel aangekondigd.

Meer Gemini in smart home

Google verwerkt daarnaast ook veel meer Gemini in de rest van je smart home. De kunstmatige intelligentie gaat onder andere je camerabeelden analyseren om te begrijpen wat er gebeurt. Daardoor kun je vragen stellen zoals "Hoe laat zijn de kinderen vertrokken naar school?" of mogelijk zelfs "Is DHL langsgereden zonder aan te bellen?".

Ook kun je met Gemini automatiseringen in het slimme huis instellen via simpele spraakopdrachten, zoals "doe alle deuren op slot en de lichten uit als het bedtijd is". Tevens krijgen de Nest-speakers een upgrade, omdat de Google Assistent beter begrijpt wat je vraagt.

Later dit jaar wordt Gemini bij Nest Aware-abonnees in huis toegelaten. Je hebt dus een abonnement vanaf 6 euro per maand nodig om je smart home een stukje intelligenter te maken.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief