©Unsplash

Disney verhoogt weer de prijzen van zijn streamingdiensten

Disney+ gaat vrolijk verder met prijsverhogingen - het lijkt Ziggo of KPN wel

6 augustus om 20:39
Laatste update: 6 augustus om 20:44

Wie dacht dat Disney na meerdere prijsverhogingen wel even klaar was met het duurder maken van zijn streamingdiensten, heeft het mis. Het entertainmentbedrijf heeft vanavond opnieuw prijsverhogingen van zijn streaming-abonnementen aangekondigd.

Disney verhoogt in de VS vanaf oktober de prijzen van de streamingdiensten Disney+, Hulu en ESPN. Meestal worden de prijsverhogingen voor Amerikanen later gevolgd door die in andere landen, maar daarover heeft het bedrijf nog niets gezegd. 

De grootste prijsverhoging geldt voor het instapabonnement van Disney+, de versie met reclames. Dit abonnement wordt 25 procent duurder en kost straks 10 dollar per maand. Het reclamevrije abonnement van Disney+ stijgt met 14 procent in prijs naar 16 dollar per maand. 

Nieuwe streaming kanalen

Disney+ voegt in september ook nieuwe streaming kanalen toe, waarop je continu content rond bepaalde thema’s kunt kijken. Het bedrijf noemt dit zelf 'doorlopende afspeellijsten'. Zo komt er een ABC News-kanaal, een live nieuwszender. Daarnaast komt er een kanaal met documentaires, 'Epic Stories' met afleveringen van Marvel en Star Wars, en 'Throwbacks' met oude series en films. Het is nog niet duidelijk wanneer Nederlandse Disney-abonnees naar deze kanalen kunnen kijken.

Dit nieuwe aanbod is het antwoord van Disney op de groeiende populariteit van FAST-kanalen, gratis internetzenders die voorzien zijn van reclames. Het biedt abonnees een moeiteloze manier om iets te kijken. "Hiermee willen we onze abonnees de beste waarde en ervaring bieden, elke keer dat ze Disney+ openen. Of het nu gaat om nieuws, kinderprogramma’s, populaire genres, populaire tv-shows of blockbuster-films, er is voor ieder wat wils in een relaxte kijkervaring op basis van seizoen en interesse", licht Disney-topvrouw Alisa Bowen toe.

Ook duurder in Nederland?

Het ligt voor de hand dat Disney+ later dit jaar ook de prijzen van abonnementen in Nederland verder zal verhogen, maar dat is nog niet bekend. In september 2023 verhoogde Disney+ in Nederland zijn prijs met 1 euro per maand, naar 10,99 euro per maand. Toen Disney+ in 2019 van start ging, betaalden Nederlanders maandelijks nog maar 6,99 euro.

Ook van andere streamingdiensten, zoals Netflix en HBO Max, wordt verwacht dat ze binnenkort opnieuw duurder worden. Dat zou nodig zijn om winst te kunnen maken, omdat de streamers kampen met de torenhoge kosten voor de productie van eigen series en films. 

Lees meer over streamingdiensten en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal