YouTube test nieuwe advertentie die de video niet onderbreekt

YouTube test een nieuwe advertentie, onderbreekt niet de video
7 augustus om 08:00
Laatste update: 7 augustus om 10:20

YouTube kun je gratis gebruiken, het bekijken en uploaden van content is gratis. In ‘ruil’ daarvoor krijg je advertenties te zien en die kunnen behoorlijk irritant zijn. YouTube test nu een nieuwe vorm van adverteren die de video niet onderbreken.

Wanneer je aan een groep mensen vraagt ‘wat is de meest irritante manier van reclame’, dan zullen die van YouTube hoog op het lijstje staan. Deze onderbreken de video die je aan het bekijken bent en dat vinden we behoorlijk vervelend.

Zolang niet iedereen een YouTube Premium account heeft moet YouTube het hebben van reclame. Het bedrijf blijft zoeken naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Daarbij is het belangrijk dat ze naast de adverteerder, ook de gebruiker tevreden stellen.

PIP

Zoals gezegd kan de kijker weinig waardering opbrengen voor de mid-roll. Dat is de advertentie die een video helemaal onderbreekt en die je moet afkijken. YouTube test nu een mid-roll die de video niet stopt.

Een aantal gebruikers zal de komende weken tijdens het kijken van een video een reclameboodschap krijgen via picture in picture (PIP). Op de video verschijnt er een klein venster waarin de reclame zal worden afgespeeld. Er is dus geen onderbreking van de video zelf en een adverteerder kan zijn boodschap laten zien. YouTube hoopt hiermee dat er minder ontevredenheid zal zijn onder de gebruikers. 

Er is alleen één ‘maar’: deze manier van reclame is voorlopig alleen te zien tijdens livestreams op YouTube. Van ons mogen ze hem doortrekken naar alle video's.

Lees meer nieuws over YouTube en mis niets met onze nieuwsbrief.