Disney+ pakt account delen nu écht aan: vanaf september moet je ervoor betalen

©Disney

Abonnement Disney+ delen kost geld vanaf september
7 augustus om 21:20

Streamingdienst Disney+ gaat gebruikers vanaf september laten betalen om hun account te delen. Dat maakte Disney-topman Bob Iger bekend tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers. De maatregel valt samen met een nieuwe prijsverhoging bij de streamingdienst.

Hoewel Disney+ al eerder begon met het informeren van gebruikers over de nieuwe regels en in juni een proef startte in enkele landen, wordt de uitrol vanaf volgende maand versneld. Details over de kosten voor het delen van accounts zijn nog niet bekend. Ter vergelijking: concurrent Netflix rekent in Nederland 3,99 euro per maand voor een extra gebruiker buiten het huishouden.

De maatregelen lijken ingegeven door de wens om de winstgevendheid vast te houden. Disney rapporteerde dit kwartaal voor het eerst een winst voor zijn streamingdiensten. Iger verwacht ondanks de prijsverhogingen geen grote uitstroom van abonnees, mede dankzij de toevoeging van de nieuwszender ABC News Live en nieuwe afspeellijsten rond thema's en populaire franchises zoals Marvel en Star Wars.

Prijsverhogingen 

Naast de maatregel verhoogt Disney in de VS vanaf oktober ook de prijzen van Disney+-abonnementen. Wanneer dat in Nederland gebeurt, is niet bekend. Meestal worden prijsverhogingen eerst in de VS ingevoerd en volgen ze daarna in andere landen. Disney+ is sinds september 2023 in Nederland met 1 euro per maand duurder geworden. Een abonnement kost nu 10,99 euro per maand. Bij de lancering van Disney+ in Nederland in 2019 kostte een abonnement 6,99 euro.

Netflix en HBO Max

Na de aangekondigde prijsverhoging van Disney+ wordt verwacht dat ook andere grote spelers zoals Netflix en HBO Max hun tarieven zullen verhogen. Deze prijsstijgingen worden gezien als een noodzakelijke stap voor streamingdiensten om winstgevend te blijven. De belangrijkste reden hiervoor zijn de hoge productiekosten van eigen series en films.

Lees meer over streamingdiensten en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal