Bijzonder: AirBnB laat je overnachten in poppenhuis

©AirBnB

Bijzonder: AirBnB laat je overnachten in poppenhuis
12 augustus om 11:43
Laatste update: 12 augustus om 14:22

Het zal leeftijdsgebonden zijn, maar ik heb poppenhuizen zien staan in de kamers van mijn zusjes. Een huis in een compact formaat waar je als kind het ‘echte’ leven kon naspelen. Misschien heb je ooit gedroomd om echt in een poppenhuis te overnachten.

Mattel, een van 's werelds grootste speelgoedproducenten, bracht in 1989 de Polly Pocket op de markt. Dit was een heel klein en draagbaar poppenhuis met allerlei accessoires. Dit speelgoed werd zo populair dat 75% van alle meisjes in het Verenigd Koninkrijk met dit speelgoed speelden. Per jaar werd er in het land voor voor 139 miljoen aan Polly Pockets verkocht.

Poly Pocket AirBnB

Dit kleine poppenhuis was meer dan een hype, maar moest het op een gegeven moment afleggen tegen speelgoed als de Tamagochi. Ook veranderingen aan het product werden niet goed ontvangen en de verkopen daalden dramatisch. In 2023 bracht Mattel de originele figuren en huizen weer op de markt, tot vreugde van veel fans – die inmiddels ouder zijn, en wat meer te besteden hebben – ze hebben duidelijk naar LEGO gekeken.

Om de 35ste verjaardag van de Polly Pocket te vieren, kun je overnachten in een Polly Pocket. Vanzelfsprekend hebben we het hier over een huis op grote mensen-formaat. Het huis is bijna 13 meter hoog en heeft twee verdiepingen. Alles aan is overgenomen van het poppenhuis, van de meubels tot en met de koelkast.

AirBnB heeft Polly aangesteld als host en daarom kun je een nacht verblijven in dit poppenhuis. Voor 89 dollar per nacht mag je met drie personen verblijven in dit idyllische verblijf Westford, Massachusetts.

Op 21 augustus gaat de inschrijving open, die loopt tot en met 28 augustus. Hierna kun je niet meer overnachten in het felgekleurde poppenhuis. Wil je toch iets meekrijgen van dit bijzondere bouwwerk, er zullen ook rondleidingen gehouden worden.

Je moet hiervoor wel naar de Verenigde Staten. Madurodam is wat in Nederlands het dichtste bijkomt, ook leuk!

Lees hier alles over AirBnB en abonneer op onze nieuwsbrief