Nieuwe AirPods Pro krijgen belangrijke veranderingen - dit wordt er verwacht

©Unsplash

Nieuwe AirPods: dit wordt er verwacht van AirPods Pro 3
12 augustus om 20:45
Laatste update: 12 augustus om 22:10

Met het jaarlijkse iPhone-event van Apple voor de deur, waar de iPhone 16 wordt onthuld, duiken er nu al details over de volgende AirPods Pro's. Hoewel de AirPods Pro 3 pas volgend jaar verschijnen, is er veel om naar uit te kijken.

Terwijl we in spanning aftellen tot de lancering van de nieuwe iPhone 16 en het begin van het tijdperk van Apple Intelligence, is Apple ook druk bezig met andere nieuwe producten, waaronder de AirPods Pro 3. Deze nieuwe oordopjes zullen nog niet tijdens het komende Apple-event worden aangekondigd. De AirPods Pro zijn een van de weinige producten van Apple die slechts om de drie jaar een upgrade krijgen. Apple neemt dus zijn tijd, maar de vraag is vooral: zijn ze het wachten waard? We zetten hieronder alle geruchten over de AirPods voor je op een rijtje.

Alternatief voor gehoortoestel?

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zullen de AirPods Pro 3 een 'nieuw ontwerp en een nieuwe chip' krijgen in 2025. "Apple werkt ook aan gezondheidsfuncties voor dit apparaat die zijn gekoppeld aan het gehoor", schrijft Gurman. De nieuwe oordopjes zullen dus over een nieuwe chip beschikken, wat nieuwe capaciteiten belooft. Deze nieuwe H3-chip zou de huidige H2-chip opvolgen met extra gezondheidsfuncties.

Zo zouden de oordopjes dankzij deze geavanceerde chip in staat moeten zijn om je gehoor te testen door verschillende tonen en geluiden af te spelen. Het idee is om je als drager te helpen gehoorproblemen op te sporen, vergelijkbaar met hoe de ECG-app op je Apple Watch werkt. Met deze strategie zou Apple de AirPods willen positioneren als een gehoortoestel, een markt die jaarlijks goed is voor zo'n 10 miljard dollar.

Lichaamstemperatuur meten

Daarnaast zouden de sensoren in de AirPods Pro ook in staat moeten zijn om je lichaamstemperatuur te meten. Deze meting zou nauwkeuriger zijn via het oor dan via je pols, iets wat de Apple Watch al kan.

Het suggereert dat Apple hoopt dat zijn oordopjes een waardevol instrument worden op het gebied van gezondheid en gehoor. Daarnaast zullen ze alle huidige features van de AirPods Pro 2 bevatten.

Ontwerp en geluidskwaliteit

De nieuwe AirPods Pro zullen bovendien een vernieuwd ontwerp krijgen. Dit is opvallend, omdat de AirPods Pro tot nu toe qua design trouw zijn gebleven aan hun originele versie uit 2019. Of dit een gevolg is van de nieuwe technologie in de oordopjes, is onduidelijk. Vaak gaan deze twee aspecten echter hand in hand — of in dit geval: oor in oor. Als de chip en wellicht de batterij worden verbeterd, zou dit natuurlijk gevolgen kunnen hebben voor de totale afmetingen.

Volgens dezelfde bronnen mogen we in ieder geval verwachten dat de geluidskwaliteit van de AirPods Pro 3 grote verbeteringen zal bieden ten opzichte van de huidige versie. Verwacht daarnaast ook verbeteringen in de ruisonderdrukking en adaptieve transparantie, die in staat zijn om selectief omgevingsgeluiden weg te filteren.

Wachten waard of toch kiezen voor de AirPods 4?

De nieuwe AirPods Pro 3 laten nog een jaar op zich wachten. De nieuwe prijs is nog niet uitgelekt. De huidige AirPods Pro 2 kosten 280 euro.

Je kunt binnenkort ook beslissen om de 'gewone' AirPods 4 te kopen, die dit najaar zouden verschijnen in twee versies. Het goedkoopste model is de opvolger van de AirPods 2 en heeft geen actieve ruisonderdrukking. Deze versie krijgt ook het ontwerp met een korter stokje, net als de AirPods 3. De andere variant lijkt eveneens op de voorganger, maar zou een iets betere pasvorm krijgen en enkele extra functies.

De oplaadcase van de AirPods 4 zou ook een nieuw ontwerp krijgen en die van de duurdere versie krijgt ook een ingebouwde speaker. Door een geluid af te spelen kun je hem dan makkelijker terugvinden. De prijzen van de AirPods 4 zouden respectievelijk 149 en 199 euro worden.

Lees meer Apple-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.