'Goedkopere Apple Vision bril verschijnt volgend jaar'

©Unsplash

Apple werkt aan drie nieuwe headsets
12 augustus om 10:38
Laatste update: 12 augustus om 11:32

Dan mag de eerste Vision Pro van Apple geen onverdeeld succes zijn, het bedrijf gaat door met het ontwikkelen van nieuwe headsets. Een goedkopere versie kunnen we volgend jaar verwachten.

Er zijn in de wereld van tech heel veel geruchtenmachines, maar er zijn er maar weinig die het vaak bij het goede eind hebben. Mark Gurman is daar een uitzondering op. De journalist maakte heel veel indruk in zijn tienerjaren op 9to5Mac. Hij wist vrij accuraat te voorspellen waar Apple mee zou komen. Na het afronden van zijn studie ging hij werken voor Bloomberg.

Drie nieuwe headsets?

Wanneer Mark Gurman iets zegt dan weet je dat de kans groot is dat het ook zo is. In de wekelijkse nieuwsbrief van Gurman praat hij over de toekomst van de headsets van Apple.

De Apple Vision Pro is sinds begin dit jaar op de markt en het is geen doorslaand succes. De targets wat betreft verkoop worden niet gehaald en bovengemiddeld veel headsets worden geretourneerd. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo helpt de aanschafprijs van 3500 dollar niet echt, en zijn er weinig apps die voor dit apparaat zijn ontwikkeld die zo'n dure aanschaf rechtvaardigen.

Volgens Gurman blijft Apple geloof houden in deze vorm van technologie. Het bedrijf zou werken aan twee nieuwe Apple Vision Pro’s. De eerste zal een opvolger zijn van de Vision Pro die nu te koop is. De tweede zal een goedkopere versie zijn van de Apple Vision Pro, die volgend jaar al zou verschijnen. Met zo'n hoge aanschafprijs sluit je heel veel mensen uit en is je markt erg klein. 

Wanneer de goedkopere Apple Vision Pro een succes zou worden, betekent dat ook weer een motivatie voor de ontwikkelaars van apps. En meer apps betekent dat de headset meer tractie zal krijgen en is de cirkel rond.

Smart Glasses

Volgens Mark Gurman zal Apple ook nog met een slimme bril gaan komen. Het gaat hier wel om een slimme bril zonder schermen. De techniek van dit moment zou nog niet goed genoeg zijn om de standaarden te halen die Apple vereist van een slimme bril met AR-mogelijkheden – dus niet een headset, maar echt een bril.

Het zal dus gaan om een bril die te vergelijken is met die van Ray-Ban ontwikkeld in samenwerking met Meta. Deze maakt foto’s en video’s en je kunt gebruik maken van Meta AI door er vragen aan te stellen. 

Lees hier meer over Apple en abonneer je op onze nieuwsbrief.