©Creative Commons

Musk verzon volgens personeel DDoS-aanval tijdens Trump-interview

Musk slaat flater met Trump-interview, geeft schuld aan 'verzonnen' DDoS-aanval

13 augustus om 10:46

Het interview dat miljardair Elon Musk vannacht hield met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump werd geplaagd door technische problemen. Musk geeft een DDoS-aanval de schuld, personeel zegt dat Musk daarover liegt.

Musk verklaarde zich een paar weken geleden tot supporter van Donald Trump, nadat de presidentskandidaat tijdens een bijeenkomst beschoten werd. De miljardair belooft Trump miljoenen, ook werd er een interview toegezegd. Gisteravond was het zover en zouden Musk en Trump elkaar spreken tijdens een livestream op X, maar het verliep verre van vlekkeloos. Het gesprek tussen de heren begon 42 minuten later dan gepland. Volgens Musk vanwege een gigantische DDoS-aanval op X.

Gek genoeg had de rest van X helemaal geen last van die DDoS-aanval, alleen het interview tussen Musk en Trump. Heel apart – normaal gesproken is bij een DDoS-aanval een hele site of dienst niet te gebruiken. Een bron meldt dan ook tegenover The Verge dat er helemaal geen DDoS-aanval op X was. En een andere werknemer van X meldt anoniem dat er "99 procent kans" is dat Musk heeft gelogen over de aanval.

Geen miljoenen luisteraars

Musk stelde dat hij de livestream-functie van X eerder die dag nog had getest onder 8 miljoen gelijktijdige luisteraars. Toen het echte interview begon, hadden slechts zo'n 915.000 mensen ingeschakeld.

Uiteindelijk kreeg X de stream toch aan de praat, en spraken Musk en Trump alsnog zo'n twee uur lang. Trump schepte tijdens dat gesprek op over zijn vriendschappen met de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Ook had Trump het nog steeds vooral over Joe Biden, die hij volgens CNBC zeker 24 keer noemde. Dat terwijl zijn nieuwe rivaal, Kamala Harris, al drie weken geleden het stokje van Biden overnam in de race om het Amerikaanse presidentschap. Harris werd maar 11 keer genoemd door Trump.

Verder zei Musk tegen Trump dat "we niet vijandig moeten zijn tegen de olie- en gasindustrie". Trump was dat de afgelopen jaren ook niet, en had juist altijd kritiek op elektrisch vervoer. Sinds de steun van Musk is Trump echter 180 graden gedraaid, en spreekt hij nu positief over Tesla's. Musk stelt dat de samenleving zou instorten als we nu in één keer zouden afstappen van olie en gas, iets wat niemand überhaupt heeft voorgesteld. Musk stelt ook dat we 'beter vroeger dan later' kunnen bewegen naar een maatschappij die niet op fossiele energie draait.

Meer Elon Musk en mis niets met onze Bright-app.