Nieuw wereldrecord voor grootste afstand met een plug-in hybride voor automerk Chery

©Chery

Wereldrecord voor grootste afstand met een plug-in hybride voor automerk Chery
15 augustus om 09:29

Waarschijnlijk heb je nog nooit van het Chinese automerk Chery gehoord, maar dat gaat er nu wel vandoor met het Guinness World Record voor grootste afstand gereden met een plug-in hybride.

Met een plug-in hybride kan je ver rijden, zoveel is al bekend. Je hebt immers zowel een volle tank benzine bij je, en een volgeladen accu. En natuurlijk is er ook een Guinness World Record-categorie voor de grootste afstand die is afgelegd met een plug-in hybride SUV, zonder bij te tanken of te laden. Dat record staat nu op naam van de Chery Fulwin T10.

De grote Chinese elektrische SUV reed ruim 2100 kilometer zonder te laden of te tanken, 300 kilometer meer dan het vorige record. En hoewel Chery in Nederland niet bekend is, kan daar verandering in komen. Vanaf volgend jaar wil het merk ook auto's in Nederland gaan verkopen, waaronder waarschijnlijk zo'n SUV.

Andere records voor grote afstand

De grootste afstand op één tank gewone benzine is overigens niet voor een plug-in hybride, maar voor een ordinaire Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion. Die reed in 2011 in Kroatië 2.545,80 kilometer op één tank: 3 op 100. En wil je heel ver op waterstof? Dan moet je de aerodynamische waterstofauto van de TU Delft hebben. Die reed vorig jaar 2.488,5 kilometer, ook een record.

Vorige maand was er trouwens nog een record voor een Chinese plug-in hybride SUV. De BYD Fang Cheng Bao 5 klom tot een hoogte van 5890 meter, hoger dan welke andere plug-in hybride SUV.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.