Kia EV4 lijkt twee varianten te krijgen: sedan en op Europa gerichte hatchback

©Kia

Kia EV4 lijkt twee varianten te krijgen: nieuwe op Europa gerichte hatchback
16 augustus om 11:55

De Kia EV3 is nog niet uit, of het aanbod van de Koreanen wordt nog breder met de EV4. De sedan hebben we op conceptafbeeldingen al gezien, maar nu lijkt er ook een hatchback met grotere kofferbak te komen.

Kia lijkt vastbesloten om voor ieder wat wils te maken met zijn EV-aanbod. Aan de ene kant is er de gigantische EV9, met zijn kleinere broer EV5 en nog kleinere EV3. Er zijn geruchten over een nog kleinere EV2, en op het vlak van de sedan-achtige cross-over is er al wat langer de Kia EV6, en werd eerder al de Kia EV4 onthuld: een wagen meer in het segment van de Kia Ceed, maar dan met een meer schuin aflopende achterkant.

Hogere achterkant voor Europa

En van die EV4 lijkt nu nóg een variant te komen, met een hogere achterkant. Die versie werd gespot door het Koreaanse HealerTV, dat een testwagen in doeken gehuld over de openbare weg zag rijden. En hoewel de doeken details verhullen, is duidelijk te zien dat de auto een veel hogere kont heeft dan die van de EV4-afbeeldingen die Kia tot nu toe getoond heeft. Het model lijkt een soort brug te worden tussen de meer hoekige SUV-modellen in de oneven lijn van Kia, en de meer sedan-achtige modellen in de even lijn.

Onlangs schreef TheKoreanCarBlog ook al over de komst van een hatchback-versie van de EV4, die vooral op de Europese markt gericht zou zijn. Die EV4 zou mogelijk in Slowakije gemaakt gaan worden, en beide uitvoeringen van de EV4 lijken vergelijkbare specificaties als de EV3 te krijgen. Vermoedelijk wordt de EV4 vanaf begin volgend jaar geleverd. De EV3, die nu al te bestellen is, begint bij 37.000 euro.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.