Fortnite en de Epic Games Store nu te downloaden op je iPhone

©Epic Games

Fortnite en de Epic Games Store nu te downloaden op je iPhone
16 augustus om 13:46
Laatste update: 16 augustus om 14:10

Je kunt dit weekend weer Fortnite op je iPhone spelen, want de Epic Games Store is eindelijk te downloaden. 

Het heeft lang geduurd, maar je kunt eindelijk de Epic Games Store op je iPhone plaatsen door op deze link te klikken. Met deze app-winkel krijg je onder andere toegang tot de populaire game Fortnite.

Fortnite kun je gratis spelen, maar er zijn ook andere games te kopen en te downloaden. Aanvankelijk zijn er alleen mobiele games van Epic zelf beschikbaar in de winkel, maar het bedrijf belooft in de komende maanden er een 'hybrid game store' van te maken met pc-, Mac- en mobiele games.

Lange ruzie

De lancering van de winkel komt na een jarenlange ruzie tussen Epic Games en Apple. De maker van Fortnite was het er niet mee eens dat Apple 30 procent van alle in-app-aankopen in eigen zak stopte. Daarom werd de game al in 2020 uit de App Store gehaald.

Sinds eerder dit jaar is het in Europa toegestaan om alternatieve app-winkels te installeren op je iPhone, maar Apple hielt de lancering van de Epic Games Store volgens de gamemaker tegen door moeilijk te doen over kleine details. Fortnite is ook beschikbaar in app-winkel AltStore. Hoewel je eerder moest betalen voor het gebruik van AltStore, heeft Epic Games geïnvesteerd om de winkel voor iedereen gratis te maken.

Zo installeer je de Epic Games Store op je iPhone

Ga op je iPhone naar deze site van Epic Games. Daar tik je op de blauwe 'Install on iPhone'-knop. Dan komt er een melding in beeld. Je moet de ontwikkelaar eerst toestemming geven om deze appwinkel te installeren, en dat gaat expres niet makkelijk – om misbruik te voorkomen.

Open nu de Instellingen van je iPhone. Je ziet nu bijna bovenaan een nieuwe knop: 'Sta apps van 'Epic Games' toe'. Druk op die nieuwe knop en geef toestemming voor de installatie. Ga weer terug naar de browser, en druk opnieuw op 'Install on iPhone'. Dan komt een venster omhoog met de knop 'Installeer appmarktplaats'. Druk daarop en je krijgt dan nogmaals een waarschuwing te zien, maar als je nu op 'Ga door' drukt, wordt de de Epic Games Store geïnstalleerd. Die store staat daarna gewoon tussen je nieuwe apps.

Fortnite staat vanaf vandaag ook in de AltStore, een andere alternatieve appwinkel voor iPhone. Lees hier hoe je AltStore installeert.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.