©Unsplash

Providers steeds wanhopiger: Ziggo geeft je een waardebon van 450 euro

Providers worden steeds wanhopiger: Ziggo lokt je met een waardebon van 450 euro

16 augustus om 21:49

Nederlandse providers blijven elk jaar hun prijzen flink verhogen en vervolgens proberen ze nieuwe klanten binnen te halen met allerlei kortingsacties. De nieuwste acties van Ziggo, KPN en Delta vallen op door grote bedragen.

Het is de zoveelste poging van Ziggo om nieuwe klanten te verleiden tot een abonnement voor internet en televisie. Iedereen die voor een jaar in zee gaat met Ziggo en geen bestaande klant is, krijgt een waardebon van maar liefst 450 euro waarmee smart home-producten kunnen worden gekocht. Denk aan een robotstofzuiger of een slimme deurbel. Ziggo heeft hier een speciale webshop voor geopend, waar klanten hun aankopen kunnen doen.

Bij KPN spelen ze in op de fors duurder geworden levensmiddelen: daar krijg je namelijk 250 euro aan boodschappentegoed bij Albert Heijn. Odido legt je maandprijs vast op 30 euro per maand gedurende tien maanden, maar dan zit je wel minstens twee jaar aan ze vast.

Maar 35 euro per maand

Delta Fiber stunt ondertussen met een opvallend hoge welkomstbonus: ga je voor twee jaar met ze in zee, dan leveren ze gedurende die hele periode tv en internet voor een vaste prijs van 35 euro per maand. Je kunt dan kiezen voor een internetsnelheid van 100 of 250 Mbps. Het gaat hierbij wel om een pilot-aanbieding die niet op elk adres leverbaar is.

Geen bon? Dan korting

Geen zin in een waardebon, dan kun je bij Ziggo ook kiezen voor een korting van vijftig procent op de basisprijs van het abonnement. Die duurt zoals altijd niet zo lang als de looptijd van het contract, maar gedurende zeven maanden. Daarna betaal je dus gewoon de volle mep.

De tactiek van Ziggo is overigens ook terug te zien bij andere providers. De markt voor internet en televisie is steeds meer in beweging, dus alle aanbieders strooien met deals om de consument te verleiden.

Lees meer over internet en mis niets met onze Bright-app.