'Nieuwe AirPods 4 vervangen zowel AirPods 2 als 3 met goedkoper en duurder model'

©Bright

'Nieuwe AirPods 4 vervangen zowel AirPods 2 als 3 met goedkoper en duurder model'
19 augustus om 07:45

Apple zou volgende maand naast nieuwe iPhones en Apple Watches ook nieuwe AirPods onthullen. Twee nieuwe versies zelfs, allebei van de niet-Pro-lijn, met twee verschillende prijspunten.

Apple verkoopt momenteel drie varianten van de AirPods-oordoppen. De AirPods Pro 2 komen uit 2023, de AirPods 3 uit 2021 en het instapmodel, de 2e generatie AirPods, stamt alweer uit 2019. Apple zou van plan zijn om zowel die AirPods 2 als AirPods 3 te vervangen met twee verschillende uitvoeringen van de AirPods 4, schrijft de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg.

Het ontwerp van beide nieuwe AirPods zou hetzelfde zijn, met één groot verschil: active noise cancellation. Het duurdere model zou wel actieve ruisonderdrukking krijgen, voor het eerst in 'normale' AirPods. Tot nu toe is active noise cancellation altijd voorbehouden gebleven aan de duurdere AirPods Pro en AirPods Max.

Hoe dan?

Het is niet duidelijk hoe Apple zulke actieve ruisonderdrukking wil bereiken met reguliere AirPods. Tot nu toe zitten zulke AirPods namelijk relatief los in het oor van de gebruiker, zonder dat volledig af te dichten. Daardoor kan omgevingsgeluid altijd nog een beetje naar binnen. Bij de AirPods Pro en Max is dat veel minder: die sluiten het oor met respectievelijk rubbertjes of oorkussens al flink af van de buitenwereld, waarna de active noise cancellation de rest doet.

Vermoedelijk stappen de nieuwe AirPods 4 ook over op laaddoosjes met usb-c. Het zou daarbij aannemelijk zijn dat de goedkopere uitvoering niet draadloos oplaadbaar is via MagSafe en Qi, maar het duurdere model wel. Over de naamvoering is nog niks bekend: worden het AirPods 4 Lite? AirPods 4 Air? AirPods 4 en AirPods 4 Plus? Ook de prijsvoering is nog niet bekend. Momenteel kosten AirPods 2 bij apple 149 euro, en AirPods 3 kosten 199 euro.

Meer AirPods en mis niets met onze Bright-app.