@Whylab (Weibo)

Nieuwe Huawei foldable met drie schermen gezien in het wild, erg dun

Nieuwe Huawei foldable met drie schermen gezien in het wild, erg dun

19 augustus om 12:30
Laatste update: 19 augustus om 12:21

Dan mag Huawei wel niet meer een groot smartphonemerk zijn, maar ze ontwikkelen vrolijk door. Het ontwikkelt nu een smartphone met wel een heel groot uitvouwbaar scherm.

De vouwbare smartphones zijn nu zover ontwikkeld dat ze steeds dunner en beter bestand tegen slijtage worden. Ik gebruik momenteel de Motorola razr 50 Ultra en kan er heel erg snel wennen aan het compacte formaat van het toestel.

Met een vouwbaar scherm kun je twee kanten op. Het kan een toestel heel klein maken zoals bij de Samsung Galaxy Z Flip 6 en de Motorola Razr 50 Ultra. En het kan een toestel heel groot maken zoals de Samsung Galaxy Z Fold 6 en de nieuwe Google Pixel 9 Pro Fold. Huawei test nu een prototype dat de term ‘groot’ nog een beetje oprekt.

Huawei vouwt schermen alsof het niks is

Onlangs dook er een tekening op over een nieuw te ontwikkelen toestel van Huawei. Het gaat hier om een toestel met een vouwbaar scherm. Dat is op zich niet opvallend, wat wel opmerkelijk is dat het scherm niet uit een vouwnaad met twee schermen bestaat, maar uit twee vouwnaden met drie schermen. 

Dat zorgt ervoor dat het scherm in uitgevouwen toestand een formaat zou bereiken van maar liefst 10 inch!

Foto’s

Op papier leek het een mooi plan maar Huawei blijkt ook al heel ver te zijn met de ontwikkeling ervan. Er zijn foto’s opgedoken van CEO Richard Yu terwijl hij het toestel met de drie schermen gebruikt.


Zittend in een vliegtuigstoel van een publiek toestel, hij vliegt niet prive, zit Yu lekker onderuit met het enorme scherm in zijn handen. Op een andere foto zien we het toestel in een opgevouwen toestand. Hier zien we dat de smartphone ondanks de drie schermen absoluut niet dik is. 

Foto via @Whylab (weibo)

Er is verder nog maar weinig bekend, maar om dit in handen te zien van de CEO van Huawei stemt mij vrolijk. Het zou zomaar de beste hybride kunnen worden tussen een smartphone, tablet en laptop. Ik kan niet wachten om dit in het echt te proberen.

Lees meer over Huawei en abonneer je op de nieuwsbrief